Eü Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap;

Son Güncelleme:

Erzincan Üniversitesi (Eü) Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Erzincan Üniversitesi'nin Kurulduğu Günden Bu Yana Hızlı Bir Şekilde Fiziki ve Teknik Yapılandığını Söyledi.

Erzincan Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Erzincan Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana hızlı bir şekilde fiziki ve teknik yapılandığını söyledi.


1994 yılında inşaatına başlanan Hukuk Fakültesi binası ile bir süre önce üniversiteye devredilen eski Tekel binasında yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, çalışmaların Erzincan Üniversitesi'nin fiziki ihtiyaçlarını karşılaması açısından önem taşıdığını vurguladı. Basın mensuplarıyla birlikte inşaat çalışmalarının yapıldığı amfi, fakülte ve sosyal hizmet binalarını gezen Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, "Üniversitemize devredilen Tekel binaları restore edilerek çok amaçlı hizmetlerde kullanılacak. Tekel'den bize tahsis edilen bina üç kısımda meydana geliyor. Bunlardan birisi araştırma merkezlerinin hizmet vereceği bölüm, diğerleri de lojmanlar ve ofisler kısmı olacak. Önceden Tekel idare kısmının hizmet verdiği bölüm de Güzel Sanatlar Bölümü'ne hizmet verecek. Doğal taş kullanılarak inşa edilmiş bu binaların yenileme çalışmaları da, bu özellikleri de dikkate alınarak yapılacak. Binanın üst katı 'Rektörlük Müzesi', zemin ve bodrum katı da 'Türk Uygarlık Müzesi' şeklinde düzenlenecek. Hem sanat galerisi hem de müze olacak. Kısacası, Tekel işletmelerinden sonra bize tahsis edilen bu üç bina, araştırma merkezleri, müzik bölümü ve sanat galerisi olacak." diye konuştu.


Erzincan Üniversitesi bünyesinde, "Türk Halk Bilimi", "Biyolojik Çeşitlilik" "Deprem Araştırma", "Stratejik Araştırmalar" gibi çeşitle araştırma merkezlerinin de kurulacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, "Araştırma merkezlerimiz sivil toplum örgütleri ve halkımız için önemli. Bunun için şehrin merkezinde konuşlanmasına önem verdik. Bununla birlikte proje üretiminde insanlara yardım amaçlı proje üretim merkezi de açacağız. Kısacası üniversitenin kültürel ve ekonomik bağlamda şehre açılan stratejik noktası burası olacaktır." dedi.


Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi yerleşkesinde bulunan ve temeli 1994 yılında atılan 2 bin öğrenci kapasiteli amfinin tamamlanması için de yoğun bir çalışmanın içine girdiklerini kaydeden Prof. Büyükkasap şunları söyledi; "Erzincan Üniversitesi, kurulmasından sonra hızla yapılanmaya başlandı. Hukuk Fakültesi mevcut binası ile aynı anda temelleri atılan ve 5 yılda yüzde 60 oranında yapımı tamamlanan yeni amfi binasına 10 yıldır, Atatürk Üniversitesi ile yüklenici firma arasında çıkan problemler sebebiyle bir çivi dahi çakılmamıştı. Binanın yapımı tamamlanması için yüklenici firma ile bir araya geldik. Binanın yapımına engel teşkil eden aradaki tüm engelleri kaldırarak binanın tamamlanması için gerekli tüm çalışmalara başladık. Hiçbir binamızın atıl durumda kalmasına izin vermeyeceğiz, buna gönlümüz razı olmaz." Ek ödenek çıkararak çalışmalara hız verildiğini açıklayan Rektör Büyükkasap, binanın üç ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.


(İS- İRT-Y) 17.06.2008 18:52 TSİ

Kaynak: İHA