Uygulamayı yükle! YÜKLE

Fransa'nın Hamburg Konsolosluğu'na Siyah Çelenk Bırakıldı

Son Güncelleme:

HAMBURG ve Türk Dernekler Platformu üyeleri Fransa'nın Hamburg Konsolosluğu önünde toplanarak karara karşı tepkisiz kalmayacaklarını belirtti.

(FOTOĞRAFLI)


HAMBURG ve Türk Dernekler Platformu üyeleri Fransa'nın Hamburg Konsolosluğu önünde toplanarak karara karşı tepkisiz kalmayacaklarını belirtti. Türk Dernekler Platformu ve AKM üyeleri "Sarkozy sen geçmişinin hesabını ver", "Ermeni soykırımı yalandır" pankartları açarak, Ermeni soykırımı iddiasının emperyalist bir yalan olduğunu dile getirdiler. AKM Başkanı Selçuk Han burada yaptığı konuşmada Fransız Parlamentosu'nun aldığı bu kararın insan haklarını savunan bir ülke açısından kara bir leke olacağını ifade etti. Han, "Avrupa'ya uyum sağlanmasını isteyen politikacılar, yarın okullardaki ders kitaplarında bu konuyu taşıdığında bizim çocuklarımıza katil diyecekler. Bu da Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın uyumunu zorlaştıracak. Türk çocuğunu kendi tarihlerinden utandırmak isteyen Avrupa, bu şekilde nasıl bir uyum politikası uygulayacak" dedi.


Türk Dernekleri Platformu adına konuşan Mehmet Emin Kaya ise, kendisinin Iğdırlı olduğunu ve Ermeni çetelerinin tarihte neler yapıldığının tarihçiler tarafından bilinmesine rağmen bunun inkar edildiğini söyledi. Kaya şöyle konuştu:


"Fransa tarihte kendi yaptığı katliamları neden söylemiyor? Fransa ve Sarkozy bugüne kadar kendi tarihinden özür diledi mi? Biz Avrupalıyız. Avrupa Birliği'ne de gireceğiz. Sarkozy Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte AB karşısında Türkiye'yi güçlü bir rakip ülke olarak görmekte. Fransız Parlamentosu'nun aldığı bu karar Türkiye'yi dünya kamuoyunda küçük düşürmekten başka bir şey değil. Oynanan kirli bir oyun var. Bizi lekelemekle Türkiye uluslararası alanda küçük düşürülmek isteniyor."


Konuşmaların ardından Türk Dernekleri Platformu ve AKM adına Levent Özdemir, Fransız Senatosu'na iletilmek üzere Fransa'nın Hamburg Başkonsolosu Sylvie Massiere'ye protesto mektubunu verdi. Protesto gösterisinde AKM Başkanı Selçuk Han, Türk Dernekleri Platformu üyelerinin yanı sıra Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Başkanı Coşkun Coştur, Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Mevlane Çamur ve Irak Türkmenleri Derneği Başkanı Remzi Jasim de hazır bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA