Gençler Türkiye Judo Şampiyonası Konya'da Başladı
Gençler Türkiye Judo Şampiyonası Konya'da başladı.
Gençler Türkiye Judo Şampiyonası Konya'da başladı.
Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda başlayan şampiyonaya 44 ilden 361 erkek ve 213 bayan olmak üzere toplam 574 sporcu katılıyor.
16 ayrı sıklette yapılacak şampiyonaya, erkekler 50, 60, 66 kilogram ile bayanlar 44, 48 ve 52 kilogram müsabakalarıyla start verildi.
Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada federasyon olarak 2012 faaliyet takviminde yer alan Gençler Türkiye Judo Şampiyonası'nı çok önemsediklerini belirtti.
Judo sporunun geleceğinin bu tip şampiyonalarla ortaya çıktığını ifade eden Uysal, turnuvaya katılımın çok güzel olduğunu bildirdi.
Şampiyonalara katılımda belirli kotalar uyguladıklarını anlatan Uysal, bazı illerden 3, bazı illerden ise 1 ve 2 sporcu aldıklarını, turnuvaların belli bir kalitede yapılması için uğraş verdiklerini söyledi.
Şampiyona, 26 Şubat Pazar günü sona erecek.
- KONYA