HDP, Selahattin Demirtaş İçin Anket Yaptırdı

Son Güncelleme:

HDP'nin Köşk adayı olarak açıkladığı Demirtaş için Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde geniş kapsamlı bir araştırma yaptırdığı ortaya çıktı.

Olgun Kızıltepe/ HABERLER.COM Halkların Demokratik Partisi (HDP), ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine Selahattin Demirtaş'la girme kararı aldı. Aday belirleme sürecinde yoğun bir çalışma yürüten HDP kanadında yapılan halk oylamasının Demirtaş isminde karar kılınmasında etkili oldu.

HDP TERS KÖŞE YAPTI

CHP ve MHP'nin 'Çatı Aday' ile gireceği cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin izleyeceği tutum merak ediliyordu. Kadın aday ile yarışa gireceği iddia edilen HDP'de Selahattin Demirtaş isminin açıklanması Ankara kulislerinde sürpriz bir hamle olarak nitelendirildi. Konuyla ilgili HDP kulsilerinin nabzını tutan Haberler.com, Demirtaş isminin tercih edilmesinin ardındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı.

ANKETLERDE DEMİRTAŞ FARK ATTI

Uzun süredir Köşk adayı olarak en isabetli ismi belirlemek için yoğun çaba sarfeden HDP kanadında Osman Baydemir, Sırrı Süreyya Önder ve Selahattin Demirtaş gibi isimler üzerinden yola çıkıldı. Doğu ve Güneydoğu ile büyük metropollerdeki Kürt seçmenleri etkileyecek en doğru adayı belirlemek için kamuoyu araştırması yaptıran HDP'de Demirtaş'ın Önder ve Baydemir'e fark attığı sonucu ortaya çıktı. Bu sonucu göz önünde bulunduran parti kurmaylarının Demirtaş ismi üzerinde karar kıldığı öğrenildi.

30 MART'IN KAYBEDENLERİ

30 Mart yerel seçimlerinde Baydemir'in Şanlıurfa'da Önder'in de İstanbul'da seçimleri kaybetmesinin bu isimler üzerinde fazla durulmamasında etkili olduğu iddia edildi.

HERKESİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Muhalefet eksikliğinin olduğu dönemlerde bu açığı iyi doldurması, parti içerisinden çıkan sert sesleri eşbaşkanlık üslubuna yansıtmaması ve Kürt hareketine sempatisi olmayanların beğenisini kazanması Demirtaş isminin tercih edilmesinde önemli bir etken olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Haberler.Com