IŞİD Lideri Bağdadi'nin Yeni Fotoğrafı Ortaya Çıktı

Son Güncelleme:

IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin ABD'nin Irak'taki hapishanesinde 2004 yılında tutukluyken çekilmiş fotoğrafı gün yüzüne çıktı.

IŞİD lideri Ebu Bekir el- Bağdadi'nin yıllar önce ABD'nin Irak'taki hapishanesinde tutukluyken çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

IŞİD'İN TEMELLERİNİ O HAPİSHANEDE ATTI

ABD'de yayın yapan CBS televizyonu tarafından yayınlanan fotoğrafın, Irak'taki Bucca Kampı'nda 2004 yılında çekildiği belirtiliyor. IŞİD içinde yüksek kademelerde görev alan en az 12 kişinin o dönemde Bağdadi ile bu kampta bulunduğunu belirten CBS, kamptaki hükümlüler gibi sarı hapishane üniforması ile görüntülenen Bağdadi'nin, IŞİD'in temellerini bu kampta attığına dikkat çekiyor.

ABD İSTEDİĞİ VERİMİ ALAMADI

Geçtiğimiz aylarda Washington Post gazetesi de, Irak Savaşı esnasında tutuklananların yerleştirildiği Bucca Kampı'nda bulunan kişilerin hapisten çıktıktan sonra üst düzey IŞİD komutanları olduğunu iddia etmişti.

CBS'in kampta görev alan eski askerlere dayandırdığı haberine göre, Bucca'da aşırılıkla mücadele edebilmek adına bir rehabilitasyon programı uygulandı ama ABD bu programdan istediği verimi alamadı.

İşte Bağdadi'nin o fotoğrafı:

Kaynak: Haberler.Com