İsrail'in Ankara Büyükelçisi Lavy Eskişehir'de

Son Güncelleme:

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Lavy, Ankara Dışındaki İlk Ziyaretini Eskişehir'e Yaptı. Vali Kadir Çalışıcı'yı Makamında Ziyaret Eden Büyükelçi Lavy, Ardından Anadolu Üniversitesi (Aü) Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile Görüştü.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Lavy, Ankara dışındaki ilk ziyaretini Eskişehir'e yaptı. Vali Kadir Çalışıcı'yı makamında ziyaret eden Büyükelçi Lavy, ardından Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile görüştü.


Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Çalışıcı, Büyükelçi Lavy'ye teşekkür ederek, "Umut ederim Eskişehir'i severler. Eskişehir'den mutlu ayrılırlar" dedi. Büyükelçi Lavy ise, "Burada olduğum için çok mutluyum. Çok yoğun gündemden dolayı Ankara dışına pek çıkamıyorum. Ankara dışındaki ilk ziyaretim" diye konuştu.


Daha sonra Anadolu Üniversitesi'ne giden Lavy, Rektör Fevzi Sürmeli'yi makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası bir açıklama yapan Sürmeli, "Tanışmak ve bazı konularda işbirliği yapmak konusunda bir görüşme yaptık. Bizim AÜ olarak İsrail'in de içinde olduğu 139 üniversiteyle zaten bir bağlantımız var. Bu ilişkileri geliştirmek her iki taraf içinde iyi olacaktır" dedi.


Üniversitelerde halen uygulanmakta olan başörtüsü yasağına ilişkin soruları yanıtsız bırakan Sürmeli, "Bugün konuşulacak bir konu değil. Bakın etrafınıza zaten uygulamayı göreceksiniz" açıklamasını yaptı.


Ziyaretlerini Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'le sürdüren Lavy, daha sonra Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Lavy'nin Eskişehir ziyaretlerinin tanışma ve bazı konularda işbirliği yapmak amacıyla gerçekleştiği öğrenildi.


(EC-HÖ-OMR-CC-Y)

Kaynak: İHA