Kabus geri döndü! İki ilçeyi istila ettiler, evlerin içi korkunç halde
Son Güncelleme:
Trabzon'un Yomra ve Araklı ilçelerinde yaşanan "kahverengi kokarca böceği" istilası yaşanıyor. Böcekler binaların dış cephelerini ve balkonlarının rengini değiştirirken bazılarının evlerin içine kadar girdikleri görüldü.
Türkiye'de ilk olarak 2017 yılında Artvin ile İstanbul'da görülen kahverengi kokarca böceği, kabusu tekrar geri döndü.
EVLERİN İÇİNE KADAR GİRDİ
Son günlerde sık sık illerimizden"kahverengi kokarca böceği" istilası haberleri geliyor. Son olarak Trabzon'un Yomra ve Araklı ilçelerinde istilaya yol açan böcekler, binaların dış cephesini tamamen sardı. Bazı böceklerin ise evlerin içine girdiği görüldü.
EN BÜYÜK ZARARI FINDIĞA
Binaların dış cephesi ve balkonlarını saran kahverengi kokarca böcekleri, fındık başta olmak üzere yüzlerce bitki türüne büyük zarar verirken, önemli ölçüde verim ve kalite kayıplarına sebep oluyor. Tekrardan görülmeye başlayan kahverengi kokarca böcekleri tedirginlik oluşturdu.