Kılıçdaroğlu: Aday Olmayacağım

Son Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanlığına Aday Olmayacağını Bildirdi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanlığına aday olmayacağını bildirdi. Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanında, gazetecilerin Deniz Baykal'ın istifasına yönelik sorularını yanıtladı.


Kılıçdaroğlu, ''Sayın Baykal'a gerçekten hepimizi rahatsız eden bir haksızlık yapılmıştır. Toplum vicdanı bunu kabul etmiyor. Üzüntülüyüz, keşke bunların hiçbiri olmasaydı'' şeklinde konuştu. Bir gazetecinin ''Önümüzdeki günlerde kurultay var, genel başkanlığa aday mısınız?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Hayır hayır, öyle bir şey söz konusu değil. CHP kurumsal kimliği olan bir partidir. Kurumun yetkili organları görevdedir. Onların vereceği her karara bir partili olarak biz de uyacağız. Kesinlikle öyle bir şey yok'' yanıtını verdi.


- VİDEO


- FOTO GALERİ




KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM


Kemal Kılıçdaroğlu Baykal'ın istifa kararı ile ilgili olarak, "Sayın Baykal'a yapılan haksızlık herkesi rahatsız etmiştir" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a haksızlık yapıldığını ve bu haksızlığın herkesi üzdüğünü söyledi.


Ankara'ya hareketinden önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a haksızlık yapıldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal'a yapılan bu haksızlık, tüm Türkiye'yi rahatsız etmiştir." dedi.


ŞENER DE TEPKİLİ


Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı istifasına ilişkin, "Türkiye'de bir şeyler oluyor. Türkiye'de hukuk devleti ilkelerine uygun düşmeyen, kişinin özel hayatının korunmasıyla ilgili evrensel değerlere, anayasal güvencelere uygun düşmeyen bir takım dönüşümler oluyor" dedi. Şener, Baykal'ın istifa kararının her şeyden önce kendi kararı olduğunu belirterek, "Kararı saygıyla karşılamak gerek diye düşünüyorum" dedi. Ancak, burada asıl üzerinde durmamız gereken noktanın farklı olduğunu söyleyen Şener, "Türkiye'de bir şeyler oluyor. Türkiye'de hukuk devleti ilkelerine uygun düşmeyen, kişinin özel hayatının korunmasıyla ilgili evrensel değerlere, anayasal güvencelere uygun düşmeyen bir takım dönüşümler oluyor. Hukuk düzeninin koruduğu alanların üzerinde yapılan spekülasyonların, komploların nereden, nasıl, kimler tarafından düzenlendiği, tezgahlandığıdır önemli olan. Türkiye bunları aşmadığı sürece hiçbir zaman yoluna sağlıklı bir şekilde devam edemez" dedi.


HAYRET EDİYORUM


Şener, "Ben hayret ediyorum. Bu ülkede telefonlar dinleniyor. Telefonlarla ilgili kayıtlat kamuoyu ile paylaşılıyor ve insanlar "aa bu, şunu demiş, bunu demiş' diye tartışıyorlar. Hiç kimse demiyor ki, "ya bu telefonları kim dinliyor kardeşim? Bunlardan hesap sormak lazım. Bu dinlemeleri yapanları ve yayınlayanları en ağır şekilde cezalandırmak lazım' diye. Ya da bir takım görüntüleri birileri bir yerlerden elde edip piyasaya sürüyorlar, kim nereden elde etmiş? Bunları sormak lazım, içerik tartışması ya

Kaynak: AA