Maden-İş Sendikası Hisarcık Şube Başkanlığına Abdullah Yeşilyurt Seçildi
Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanlığının 8. Olağan Kongresi'nde Şube Mali Sekreteri Abdullah Yeşilyurt 4 yıl başkanlık görevine getirildi.
Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanlığının 8. Olağan Kongresi'nde Şube Mali Sekreteri Abdullah Yeşilyurt 4 yıl başkanlık görevine getirildi.
Belediye Düğün Salonunda yapılan kongreye Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Helvacı, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Kılıç çeşitli sendika ve şube temsilcileri ile delegeler katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul " Sizler ülkemizin gözbebeği bor madenlerini üretiyorsunuz. Bor madenleri ülkemizin ve milletimizin sahip olduğu en büyük milli zenginliklerden birisidir. Türkiye olarak hem maden rezervinde, hem de ham ve rafine bor pazarında dünya lideri konumundayız. Dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 72'si ülkemizde, bence son yıllarda bu oran ABD ve diğer ülkelerdeki rezervlerin önemli ölçüde tüketilmesi nedeniyle bu oran yüzde 80'leri geçti. Onun için kim ne derse desin, bor stratejik
Bir madendir. Bu madenlerimiz yaklaşık 45 yıldır devlet işletmesi tarafından üretilip, işletilip, pazarlanıyor. Ama yerli yabancı özel sektörün gözü hep bu madenlerde oldu. Özelleştirilmek üzere girişimler oldu. Biz sendika olarak bu girişimler hep karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bor madenleri devlet eliyle işletilmeli diyoruz. Çünkü bu madenler özel sektörün elinde üretilip, pazarlanırken ne yazık ki! Batan geminin malları gibi pazarlanıyordu. Rio Tinto başta olmak üzere uluslar arası pazarda karşımızda dünya maden tekelleri vardı. Bizde ise elindeki bor madenini elden çıkarmaya çalışan bir sürü satıcı vardı. Tabii ki Rio Tinto ve tekeller ne derse o oluyordu. Ne zaman ki bor devlet uhdesine alındı madenin ton başı fiyatları 4-5 kat arttı. Bugün Türkiye'nin bor ihracatından yıllık geliri 800 milyon doların üzerinde. Bor madenlerinde bugün geldiğimiz noktada emeği geçen siyasilere, genel müdürlere, mühendislere ve işçilere teşekkür ederiz. Etibank ve Eti Maden eliyle bor madeninde uluslar arası pazarda lider olduk. Bor konusunda geçmişteki karanlık günlere dönülmesine asla izin vermeyeceğiz. Bor madenlerine hep sahip çıkacağız." diye konuştu.
Divan Başkanlığını Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un yaptığı kongrede 3 yıldan beri başkanlık görevini yürüten Ahmet Yılmaz, tekrar aday olmazken şube Mali Sekreteri Abdullah Yeşilyurt tek aday olarak seçimlere katıldı. 111 delegeden 107'nün oy kullandığı seçimlerde 102 geçerli oyun 100'nü alan Abdullah Yeşilyurt 4 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.
Şube Başkan vekilliğine Memiş Guguş, Şube Sekreterliğine Polat Cin, Şube Mali Sekreterliğine Akif Gülsen, Şube Teşkilat Sekreterliğine Uğur Özaydın seçildiler.
Bu arada eski başkan Ahmet Yılmaz'a yaptığı hizmetlerden dolayı Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen tarafından plaket verildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA