MHP Samsun İl Kongresi

Son Güncelleme:

"Sıfır sorun, sırf sorun haline geldi" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerinin her geçen gün bozulduğunu belirterek,


"Sıfır sorun, sırf sorun haline geldi" dedi.


Ayhan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda MHP Samsun 10. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, MHP'nin çok adaylı kongrelerinin, MHP'nin kendisine ve milletine güvenini ortaya koyduğunu söyledi.


Türkiye'nin toplumsal uzlaşma yerine kaos içine itildiğini savunan Ayhan, TBMM'de çok kuvvetli bir milletvekili desteği olmasına rağmen mevcut iktidarın Türkiye'yi idare edemediğini ileri sürdü.


Türkiye'nin toplumsal uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Ayhan, "iç siyasette kavganın hakim olduğunu, parlamentonun hiç sayıldığını" öne sürdü.


Terörün Türkiye'nin başına bela olduğunu ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:


"Bunlar terörle mücadele ederken kendi milletvekillerini, kendi mensuplarını değil devletin mensuplarını bu işte kullanmaktadırlar. Her gittiğim ilde her kongrede soruyorum 'Bu ildeki AK Partili milletvekili, AK Partili Bakana sorun PKK ile görüşmeye gider mi' diye. AK Parti maalesef verdiği sözlerin tutsağı olmuştur. Kendisinden hesap sorulmasından korkmaktadır."


Türkiye'nin iç siyasette kaosa doğru itildiğini ileri süren Ayhan, dış siyasette ülkenin sıkıntılara girdiğin belirtti.


AK Parti'nin "sıfır sorun" dediği halde dış politikanın "sırf sorun" haline geldiğini ifade eden Ayhan, "Irak'ta destek verdiğiniz, kurdurduğunuz hükümet, bugün onlarla problemli hale geldi. İran ile problemli hale geldiniz. Azerbaycan'ı küstürüyorsunuz, Ermeniler ile protokol imzalıyorsunuz. Bu milletin benimsemeyeceği protokolleri imzalıyorsunuz" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığını savunan Ayhan, martta ödenemeyen çek sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 350 arttığını, mahkemeye konu olan çek sayısının 2011'de 3 bin 900 iken, 2012'de 17 bini aştığını sözlerine ekledi.


- SAMSUN

Kaynak: AA