Mısır'daki Darbenin 100. Günü

Son Güncelleme:

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da bir araya gelen Genç Memur Sen üyeleri Mısır'daki darbeye tepki gösterdi

Genç Memur-Sen üyeleri, Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da "Gençler darbeye direniyor" temalı basın açıklaması yaptı.


Gaziantep Yeşilsu Parkı'nda toplanan Genç Memur-Sen üyesi bir grup, taşıdıkları dövizlerle Mısır'daki askeri darbeye tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Fatih Kocabaş, Mısır halkına yaşatılanları tüm insanlığa karşı bir tehdit olarak gördüklerini söyledi.


Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş sivil iradesinin yanında olmayı insan olmanın gereği olarak gördüklerini anlatan Kocabaş, şunları kaydetti:


"Dünyanın en eski medeniyetlerinden birinin merkezi Mısır'da, hukuka, insan haklarına, adalete ve vicdanlara aykırı cunta tam 100 gündür keyfi ve zalimane bir yönetim sürdürüyor. Mısır halkı tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. Mısır halkının iradesine vurulan darbeye sessiz kalanlar, darbelerin akıttıkları kana, ölümle tanıştırdıkları binlerce masum cana 100 gündür ısrarla gözlerini kırpıyor."


Kocabaş, dünya gençliğini darbeye karşı sonuna kadar direnmeye davet etti.


Kahramanmaraş


Genç Memur-Sen Basın Sekreteri Ali Sarıkaya, Özel İdare İş Merkezi önünde yaptığı konuşmada, Mısır halkının 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını belirtti.


Gençler olarak darbeye direneceklerini vurgulayan Sarıkaya, "İnsani değerleri kuşanmış bir gençlik olarak, Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız" dedi.


Şanlıurfa


Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla Şanlıurfa'da protesto yürüyüşü düzenlendi.


Genç Memur-Sen öncülüğünde toplanan grup, Sarayönü Caddesi'nden Topçu Meydanı'na kadar yürüdü. Darbe karşıtı dövizler taşıyan kalabalık, Rabia işareti yaparak tepkilerini dile getirdi. Yürüyüş sırasında  'Türkiye'de darbe öldü gömüyoruz, dünyada can çekişiyor' yazılı tabut taşındı.


Genç Memur-Sen Şube Başkanı Abdullah Yurten, yaptığı konuşmada, Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla elinden alındığını söyledi.


Basın açıklamasının ardından gençler tarafından taşınan tabut hazırlanan çukura gömüldü.


Adıyaman


Genç Memur-Sen öncülüğünde Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen gruba, Rabia Platformu ve AK Parti Gençlik Kolları üyeleri de destek verdi.


Basın açıklamasını okuyan Muhammed Akif Yağımlı, Mısır'daki darbeye birçok ülkenin sessiz kaldığını ifade ederek, "Bu ülkeler menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemedi" şeklinde konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA