Obama: ABD Askerine Savaş Emri Vermeyeceğim

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu işi tek başımıza yapmayacağız. Ben ABD askerlerine Irak'ta savaşın emri vermeyeceğim." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta masumları öldüren ve kaos ortamı yaratan IŞİD'e karşı stratejisini açıkladıktan sonra koalisyon çalışmalarının ardından bugün yine bomba bir açıklamaya imza attı.

Barack Obama, Florida Merkez Komutanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Bu işi tek başımıza yapmayacağız. Ben ABD askerlerine Irak'ta savaşın emri vermeyeceğim." dedi."

"BU BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL"

Başkan Obama, "Bu olay ABD'nin tek başına üstleneceği bir savaş olmayacak. Biz hava güçlerimizi sağlayacağız. Onlara destek vereceğiz. Onlar da bize destek verecek. Bu bizim savaşımız değil. Bu o bölgenin IŞİD ile savaşları." dedi.

"40-50 ÜLKE KOALİSYONA GİRMEK İSTEDİ"

Obama, "Biz onlara destek sağlayacağız. Eğer biz bu savaşı tek başımıza yaparsak aynı sorunlar yine ortaya çıkıyor. Bazı müttefiklerimiz bize havadan destek verecekler. 40-50 ülke koalisyona girmek istedi. İngiltere ve Fransa bizimle. Suudi Arabistan grupların eğitilmesi için topraklarını açacak. Almanya, Kürtlere savaş için silah yardımı yapıyor." şeklinde konuştu.

"ABD ASKERLERİNE SAVAŞ EMRİ VERMEYECEĞİM"

Barack Obama, "Biz orada din ve insan ayrımı yapmadan herkese yardım ettik. Ben onlara karşı net bir şekilde söylüyorum. Onları yok etmek için her türlü imkana sahip olacaksınız. Ama Irak'ın ya da bölge ülkelerin yapması gerekeni yapamayız. ABD askerlerine Irak'ta savaş emri vermeyeceğim." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com