Öcalan'ın Haşim Kılıç Yorumu

Son Güncelleme:

Haşim Kılıç'ın büyük ses getiren konuşmasını Abdullah Öcalan, Türkiye'nin sistemsel problemi olarak yorumladı.

HDP Milletvekili İdris Baluken, haftasonu İmralı'da Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmenin perde arkasıyla ilgili Özgür Gündem gazetesine açıklamalar yaptı. Baluken'in verdiği bilgiye göre Öcalan, Haşim Kılıç'ın konuşmasını, Türkiye'nin sistem problemli olarak bahsederek, "İşte gördünüz Anayasa Mahkemesi'ndeki konuşma deprem yarattı" dedi.

İşte röportajın ilgili kısmı...

Sayın Öcalan'ın, Türkiye'de derinleşen devlet krizine ilişkin yeni değerlendirmeleri oldu mu?

Sayın Öcalan krizden hala çıkılmadığını belirtti. Bunda da AKP'nin yaklaşımlarının belirleyici olduğunu, AKP'nin süreci yeterince doğru okuyamadığını ve doğru götüremediğini ifade etti. Bu krizle ilgili en büyük kazanımın paralel devletin resmi olarak kabul edilmesi olduğunu dile getiriyor. Krizden hegemonyacı, otoriter bir yapıyla değil demokratikleşmeyle çıkılabileceğini ve AKP'nin bunu yapmayarak, aslında krizi devam ettirdiğini vurguluyor. Erdoğan'ın da cesur demokratik adımlar atmayarak darbe zemini için imkan yarattığını belirtiyor.

Haşim Kılıç'ın çıkışına ilişkin bir yorumda bulundu mu?

Sistem analizi yaparken, "İşte gördünüz Anayasa Mahkemesi'ndeki konuşma deprem yarattı" dedi. Türkiye'nin yapısal sorunlarını demokratikleşmeyle aşmasının zaruretini ortaya koyduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com