Savaş, Avrupa'yı vurdu! Sadece 2 günlük doğal gazları kaldı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

ABD-İsrail-İran arasındaki savaş, İngiltere'de doğal gaz krizine neden oldu. Ülkede sadece 2 günlük doğal gaz kaldığı bildirilirken, İspanya'daki bazı akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik operasyonlarıyla tırmanan Orta Doğu'daki savaş, Avrupa'yı ağır bir enerji krizinin eşiğine getirdi. Hürmüz Boğazı'ndaki sevkiyatın durma noktasına gelmesiyle birlikte İngiltere'de doğal gaz stoklarının sadece 2 günlük kaldığı açıklandı.

İNGİLTERE'DE DOĞAL GAZ KRİZİ

Hükümet yetkilileri enerji kesintilerine karşı uyarıda bulunurken, sanayi tesislerinde üretimin yavaşlamasından endişe ediliyor.

İSPANYA'DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Krizin bir diğer ayağı olan İspanya'da ise akaryakıt istasyonlarında kilometrelerce uzanan kuyruklar oluştu. Petrol fiyatlarındaki sert yükseliş ve arzın tamamen kesileceği korkusuyla halk istasyonlara akın etti.

Tedarik zincirinde aksamalar yaşanırken, Avrupa genelinde enerji fiyatlarının rekor seviyelere çıkmasıyla birlikte birçok ülke acil durum planlarını devreye almaya başladı.