Somali'de Fetö'ye Bağlı Okulların Faaliyetlerinin Durdurulması

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve beraberindeki heyetin okulu incelemesi Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ile röportaj Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali hükümetinin faaliyetlerini durdurma kararı aldığı Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı okulları eylül ayı başında açmayı planladıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:


Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve beraberindeki heyetin okulu incelemesi

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ile röportaj Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali hükümetinin faaliyetlerini durdurma kararı aldığı Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı okulları eylül ayı başında açmayı planladıklarını söyledi.


AA muhabirine konuşan Bekar, FETÖ'ye bağlı okulları, yeniden yapılandırma çalışması tamamlandıktan sonra 3 Eylül'de hizmete açmayı umut ettiklerini belirtti.


Somali Eğitim Bakanlığı ile imzalanacak anlaşma gereğince bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idare edileceğini ifade eden Bekar, "Bu okullarda bundan böyle kaliteli eğitim hizmeti verilecek." dedi.

Kaynak: AA