SONAR'ın İstanbul, Ankara ve İzmir Anketi

Son Güncelleme:

Hakan Bayrakçı tarafından açıklanan rakamlara göre; İstanbul ve Ankara'da AK Parti, İzmir'de ise CHP ipi göğüsleyen parti oluyor.

HABERLER.com Yerel seçimlere 12 gün kala SONAR Araştırma Şirketi Ankara, İzmir ve İstanbul'u kapsayan yerel seçim araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

ANKARA'DA FARK 7 PUAN

Şirket Başkanı Hakan Bayrakçı'nın Twitter hesabından açıkladığı 3 büyükşehir araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Anketten çıkan sonuca göre; Mansur Yavaş ve Melih Gökçek arasında geçecek olan Ankara yarışında fark 7 puana kadar indi. AK Parti'nin yüzde 46.2'lik kesimin desteğini aldığı araştırmada, CHP adayına destek yüzde 39.9 olarak belirlendi.

ANKARA:

AKP.......... 46.2

CHP.......... 39.9

MHP.......... 10.2

DİĞER........3.7

CHP  İZMİR'DE EZDİ, GEÇTİ

Önceki gün Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de gerçekleştirmiş olduğu miting sonrası "CHP'nin kalesi elden gidiyor" yorumlarını da beraberinde getirmişti. Ancak Bayrakçı'nın açıkladığı rakamlar tersini söylüyor. Binali Yıldırım ve Aziz Kocaoğlu arasında geçecek seçim yarışında, Kocaoğlu'nun ezici üstünlüğü dikkat çekti. CHP'nin 51.3'lük kesimin desteğini aldığı İzmir'de AK Parti adayına destek yüzde 31.6'da kaldı.

İZMİR:

CHP.......... 51.3

AKP.......... 31.6

MHP.......... 8.1

DİĞER....... 8.9

SARIGÜL  FARKI KAPATIYOR

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen büyükşehirlerin  başında İstanbul geliyor. Mustafa Sarıgül'le seçime giren CHP, bu kenti alabilmek için yoğun bir çaba sarfediyor. Bayrakçı'nın açıkladığı ankette oylarını yüzde 40.6'ya çıkaran Sarıgül, Topbaş'la farkı 5 puana kadar indirmeyi başardı. İstanbul'da Kadir Topbaş'a destek yüzde 45.3.

İSTANBUL:

AKP.......... 45.3

CHP.......... 40.6

MHP.......... 5.6

HDP.......... 4.7

DİĞER....... 3.8

Kaynak: Haberler.Com