Trabzonspor, Hedefinin Uzağında Kaldı

Son Güncelleme:

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında zirvenin uzağında kaldı.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında zirvenin uzağında kaldı.


Sezona yaptığı önemli transferlerle şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, ilk 17 haftalık bölümde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 24 puan topladı.


Karadeniz ekibi, lider Beşiktaş'ın 17 puan gerisinde 9. sırada yer alarak zirve yarışında geriye düştü.


Bordo-mavililer, son 3 sezon içerisindeki en az puanı topladı. Geçen sezon 17 haftalık bölümü 26 puan, 2013-2014 sezonunun ilk yarısını 27 puanla kapatan Karadeniz ekibi, 2012-2013 sezonunda ise 24 puan elde etmişti.



Arveladze ve Tekelioğlu görev yaptı


Trabzonspor'da ilk 17 haftalık bölümde Şota Arveladze ve Sadi Tekelioğlu olmak üzere 2 teknik adam görev yaptı.


Karadeniz ekibinde ligin 11. haftasında Medipol Başakşehir yenilgisi sonrası Şota Arveladze'nin görevine son verildi. Bordo-mavililer, Gürcü teknik adam yönetiminde 11 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 14 puan toplayarak 12. sırada yer aldı.


Daha sonra Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu'na takımı emanet eden bordo-mavililer, 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet ile 10 puan elde ederek ilk yarıyı 9. sırada kapattı.



İç ve dış saha başarısı


Trabzonspor, iç sahada deplasman maçlarından daha fazla puan topladı.


Bordo-mavililer, iç sahada 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 14 puan, dış sahada ise 9 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 10 puan elde etti.



Avrupa'ya erken veda


Ligde istediği başarıyı yakalayamayan Trabzonspor, Avrupa'da hayal kırıklığı yaşadı.


Son 2 sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde kaldığı gruplardan da çıkma başarısı gösteren bordo-mavililerin bu kez Avrupa yolculuğu kısa sürdü.


Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'nun Diffardenge 03 takımını sahasında 1-0, deplasmanda 2-1 yenerek eledi. Bordo-mavililer, 3. ön eleme turunda ise deplasmanda Makedonya'nın Rabotnicki takımına deplasmanda 1-0 yenilip sahasında 1-1 berabere kalınca elenen taraf oldu.



Ziraat Türkiye Kupası'nda lider


Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Gaziantepspor, Adanaspor ve Nazilli Belediyespor ile F Grubu'nda yer aldı.


Karadeniz ekibi, ilk 2 maç sonunda Gaziantepspor'u 2-1, Nazilli Belediyespor'u 2-0 yenerek grupta 6 puanla lider durumda bulunuyor.

Kaynak: AA