Türk Musikisi Topluluğu Musikiye Hayat Verecek

Son Güncelleme:

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi yeni dönem etkinliklerine başladı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi yeni dönem etkinliklerine Şef Dr. Erdoğan Akkanat yönetimindeki Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu ile başladı. Topluluk, ilk çalışmasını hafta sonunda Seka Kültür Evleri alanındaki Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde (SEKA) gerçekleştirdi.


BÜYÜK İLGİ VARDI


Müzikseverler, topluluğun ilk koro çalışmasına büyük ilgi gösterdi. Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu'nu yöneten Şef. Dr. Erdoğan Akkanat, Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'ni (SEKA) "estetiğin musiki ile bütünleştiği eşsiz bir mekân" olarak değerlendirdi. Dr. Akkanat, "Berlin Flarmoni Orkestrası konser ve çalışma salonu hariç burası kadar akustiği güzel, hijyenik ve mimari estetiğin musiki ile bütünleştiği bir mekan görmedim" dedi.


KAPIMIZ TÜM MUSİKİSEVERLERE AÇIK


Osmanlı-Türk musikisini yeni nesillere tanıtmak ve öğretmek amacıyla kurulan Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu yeni dönem çalışmalarına başladı. Şef Dr. Erdoğan Akkanat yönetimindeki topluluk ilk çalışmasını geçtiğimiz hafta Cumartesi günü gerçekleştirdi. Topluluk sezon boyunca çalışmalarını kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde sürdürecek. Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu'nun koro şefliğini yürüten Dr. Erdoğan Akkanat, topluluğun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.


EVC-ARA MAKAMI İLE BAŞLADI


Topluluğun bu seneki programına Evc-ara makamı ile başladığını söyleyen Dr. Erdoğan Akkanat, "Evc-ara klasik takımı bütünüyle icra edilecek. Amaç yeni nesillere atalarımızdan miras kalan Osmanlı-Türk Musikisini tanıtmak, öğretmek ve yaymak suretiyle hem sevdirmek hem de unutulmamasını sağlamaktır" dedi. Dr. Erdoğan Akkanat bu çerçevede kapılarının ve gönüllerinin tüm musiki severlere açık olduğunu hatırlattı.


BULUNMAZ NİMET


Dr. Erdoğan Akkanat, ayrıca çalışmalarını gerçekleştirdikleri Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi (SEKA) ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Mekânı "bulunmaz bir nimet" olarak değerlendiren Dr. Akkanat, "Çok çeşitli korolarda neyzen ve koro şefi olarak görev yaptım. Berlin Flarmoni Orkestrası konser ve çalışma salonu hariç burası kadar akustiği güzel, hijyenik ve mimari estetiğin musiki ile bütünleştiği bir mekan görmedim" dedi.


KOROYA GİRMEK İSTEYENLER


Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu koro çalışmalarını sezon boyunca sürdürecek. Çalışmalar Cumartesi günleri 13.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirilecek. Koroya girmek isteyen vatandaşlar Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'ne gelerek başvuru yapabilir. Ayrıca çalışmalar için 270 01 00 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

Kaynak: Bültenler