Türkiye Şampiyonu Halterci Murat Eliş, Okulunda Altınla Ödüllendirildi
Türkiye şampiyonu halterci Murat Eliş, eğitim gördüğü okulda altınla ödüllendirildi.
Türkiye şampiyonu halterci Murat Eliş, eğitim gördüğü okulda altınla ödüllendirildi.
Konya'da 16-19 Şubat tarihleri arasında yapılan Kulüpler Arası Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda 50 kiloda Türkiye şampiyonu olan Murat Eliş (14) için eğitim gördüğü Sivas Abdulvahabigazi İlköğretim Okulu'nda ödül töreni düzenlendi.
Törende konuşan okul müdürü İbrahim Yıldırım, öğrencileri Murat Eliş'in Konya'da düzenlenen şampiyonada önemli bir başarıya imza attığını belirterek, okul aile birliği olarak Eliş'i altınla ödüllendirdiklerini söyledi.
Eliş'i tebrik eden Yıldırım, başarılarının devamını diledi.
Murat Eliş ise başarısını antrenörleri Hüseyin Dökmetaş ve Semih Ceylan'a borçlu olduğunu belirterek, kendisini destekleyen okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Avrupa ve dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini ifade eden Eliş, bu hedef doğrultusunda çok çalışacağını söyledi. Haltere, antrenörü Dökmetaş'ın teşvikiyle başladığını belirten Eliş, akrabaları olan Dökmetaş'ın halterci olan çocuklarının başarılarından etkilenerek bu spora başladığını ifade etti.
Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli antrenör Hüseyin Dökmetaş ise bu şampiyonaya 8'i erkek, 3 bayan toplam 11 sporcuyla katıldıklarını söyledi.
Murat Eliş'in 50 kiloda 55 sporcu arasında başarılı olarak Türkiye şampiyonu olduğunu ifade eden Dökmetaş, Eliş'in ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın verdiğini kaydetti.
Spor Lisesi öğrencilerinden Abdulmuttalip Dökmetaş'ın 77 kiloda Türkiye şampiyonu, Nezih Ceylan'ın ise 62 kiloda Türkiye ikincisi olduğunu belirten Dökmetaş, Sivas Kız YİBO öğrencilerinden Özlem Yıldırım'ın 48 kiloda birinci, İpek Yıldırım'ın ise 44 kiloda üçüncü olduğunu belirtti.
Erkeklerde takım halinde Türkiye üçüncüsü olduklarını kaydeden Dökmetaş, desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'a, şube müdürlerine, okul müdürlerine ve öğretmenlere teşekkür etti.
Dökmetaş, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile Olimpiyatlarda başarılı olacak sporcular yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
Törende, Eliş'i, okuldaki öğrenciler ve öğretmenler başarısından dolayı alkışladı.
- SİVAS