Volkswagen'deki Araçlarını Geri Çağırmaya Hazırlanıyor

Son Güncelleme:

Volkswagen'in Amerika Birleşik Devletleri'ne ithal edilen bazı modellerin emisyon testlerinde hile yaptığını itiraf etmesinin ardından patlak veren skandal büyüyor.

Alman otomobil devi Volkswagen'in Amerika Birleşik Devletleri'ne ithal edilen bazı modellerin emisyon testlerinde hile yaptığını itiraf etmesinin ardından patlak veren skandal büyüyor.

YANILTICI YAZILIM VAR

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) firmanın bazı modellere yanıltıcı yazılım yerleştirdiğini ortaya çıkarmıştı.

GERİ ÇAĞRILABİLİR

Volkswagen'in üç dizel modeli üzerinde araştırma yapılacağını açıklarken, soruşturma sonucunda araçların geri çağrılabileceğini kaydedildi.

SORUŞTURULAN MODELLER

Amerikan medyasına ABD Adalet Bakanlığı'nın Volkswagen'in Jetta, Beetler, Golf ve Passat modelleriyle Audi'nin A3 modelleri üzerinde soruşturma başlattığı yansıdı.

İTİRAF ETTİ

Wolkswagen'in ülkedeki tepe yöneticisi Michael Horn'dan ise Nerw York'ta Passat'ın 2016 modelinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte samimi bir açıklama geldi. Horn, "Bu konuda açık olalım. Şirketimiz EPA ve Kaliforniya Hava Kaynakları Dairesi'ne karşı ve hepinize karşı dürüst davranmadı. Ve bir Alman değişiyle tamamen berbat ettik." şeklinde konuştu.

BSÜYÜK CEZA GELEBİLİR

ABD Çevre Koruma Ajansı'na göre yanıltıcı yazılım yerleştirilen araçlar çevreyi standartlara göre 40 kat daha fazla kirletiyor. Şirket ayrıca 18 milyar Dolar para cezası ile karşı karşıya.

Kaynak: Euronews.com