Yiğit Bulut Doların Artışı Spekülatif Dedi, Uzmanlar Tersini Söyledi

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Yiğit Bulut dolardaki yükselişin sebebinin spekülatif olduğunu duyurdu. Uzmanlar ise bankaların aldığını belirtip, tersini söyledi.

Dolardaki hızlı yükseliş devam ediyor. Kur 2.70 lirayı aştı. Hızlı yükselişle ilgili Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Yiğit Bulut twitter hesabından açıklama yaptı.

"ARTIŞ SPEKÜLATİF DEDİ"

Bulut dolardaki yükselişin nedeninin spekülatif olduğunu iddia etti. Yapanlardan hesap sorulacağını belirtti.

UZMANLAR TERSİNİ SÖYLEDİ

Piyasa analizi verilerine göre, dolardaki yükselişin sebebi bankalar. Hafta başından bu yana birçok banka yoğun biçimde dolar almayı sürdürüyor. Yani liradan dolara geçiyorlar. Bu talep dolar fiyatının yükselmesine neden oluyor.

"SPEKÜLATİF DEĞİL"

Uzmanlar doların yükselişinin spekülafit olarak tanımlanabilmesi için, kaynağı belirsiz alımların oluşması gerektiğini belirtti. Piyasayı bu miktarda yükseltebilecek bir talebin verilere yansımadığının altını çizdiler.

İŞTE BULUT'UN O TWİTTLERİ

"Nasıl olsa şu adım-bu adım atılamaz hesabıyla dolar spekülasyonu yapanlar gerektiğinde her adımın nasıl atılabileceği detayını bence gözden kaçırıyorlar. Euro-dolar paritesi 1 üstünde kaldığı sürece, son atağın başladığı 2,55-2,63 bandı üstündeki değerler piyasa gerçeklerine aykırı ve spekülatif."





Kaynak: Haberler.Com