- "Orta Koridor'un kalbinde yer alan, Türk Boğazları'nı yöneten ve Kalkınma Yolu'nu inşa eden bir Türkiye olarak masada da sahada da şunu net biçimde kanıtlıyoruz. Türkiye'siz koridor olmaz" "(Kalkınma Yolu Projesi) Sadece ülkemiz açısından projenin 10 yıllık periyotta ekonomimize yaklaşık 55 milyar dolarlık katkı sağlamasını ve üretim ile lojistik merkezlerinin konumlandırılmasıyla, her yıl ortalama 70 bin vatandaşımıza istihdam imkanı oluşturmasını öngörüyoruz" "Kalkınma Yolu Projesi, Orta Doğu'nun parçalanmış jeoekonomik yapısını yeniden bütünleştirme, Irak'ı bölgesel ticaretin kavşak noktalarından birine dönüştürme ve Türkiye'nin küresel bağlantısallık ağlarındaki konumunu güçlendirme potansiyeline sahiptir"
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gürcistan'ın, Türkiye'nin gümrük alanında çok yakın işbirliği içerisinde olduğu bir komşusu olmasının ötesinde ülkemiz için Kafkasya ve Orta Asya'ya açılan bir koridor ve önemli bir proje...
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi düzenlenen törenle imza altına alındı.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yılmaz Özdil'in 25 Ağustos tarihli 'Ne ördün filan.' başlıklı yazısının, yanlış ve eksik bilgilerle dolu olduğunu bildirerek, Özdil'in...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı kabul etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Azerbaycan ziyareti çerçevesinde Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ile görüştü.
Ankara-İzmir arasındaki mesafeyi kısaltacak hızlı tren projesinde ilk somurt adım atıldı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki işgali sona erinceye kadar Türkiye Ermenistan'la hiçbir diplomatik ilişkiye girmeyecektir" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu üçlü mekanizma bölgesel anlamda Karadeniz, Kafkaslar ve Hazar bölgesinin bir barış, istikrar ve refah alanı dönüşmesi için de önemli bir imkan sağlayacak."
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 200 kişiye iş imkanı sağlayacak Çağrı Merkezi'nin binasının tutulduğune ve gerekli tadilatının yapıldığını belirtti.
"Türk ve Gürcü halklarının ebedi kardeşliğinin yeniden canlandırılması gerektiğini" söyledi.
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Tiflis Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi.
"Türkiye'nin, devlet olarak kesin kararı şudur ki, biz Türkiye'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü, siyasi egemenliğini baştan beri kabul ediyoruz."
Başbakan ERDOĞAN.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da, Türk-Kazak Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, ilgili bakanların konuyla ilgili görüşmeleri yaptıklarını bildirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Kazakistan arasında mevcut 3 milyar dolarlık ticaret hacmini iki yıl içinde 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Başbakan Erdoğan, Kazak-Türk İş Forumu'na katılarak iş adamlarına hitap etti.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 150 yıl gerçekleşmesini beklenen rüyamızın hayata geçmesi için sadece 18 ayın kaldığını belirterek açılış tarihini verdi.
Ankara- İstanbul tren yolculuğunu 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) son bölümü olan İzmit Köseköy- Gebze hattının temeli bugün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve...
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.Dr.Yunus Kılıç, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi kapsamında Mezra köyüne kurulacak olan Lojistik Merkez'in yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olacağını belirttiler.
AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof.Dr.Yunus Kılıç, Kars'ın turizm anlamında öne çıkması gerektiğini belirttiler.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Marmaray Projesi, bakın altını çizerek söylüyorum, bir İstanbul Projesi değildir."
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normale dönmesinin olmazsa olmaz şartı, Azerbaycan topraklarındaki işgalin kesinlikle sona ermesidir" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, küresel krizin ilacının ulaştırmaya yapılan yatırımlar olduğunu belirterek, "Ulaştırma olmadan hiçbir şey olmaz.
Erdoğan, Saakaşvili ile birlikte Sarp Sınır Kapısının Gürcistan tarafında yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yaptı.
Türkler ve Gürcüler artık Sarp Sınır Kapısı'ndan sadece kimlik göstererek geçebilecek.
Bakan Binali Yıldırım, Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde Türkiye'nin İlk Hızlı Tren İstasyonu'nda Yaptığı Konuşmada, ?bölünmüş Yollarda Sollamayı, Siyasette de Solu Bitirdikö Dedi.
Bakan Yıldırım: "Yollarda Sollamayı, Türkiye'de Solu Bitirdik"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Özel Uçak "Ana" İle 09.50'de Azerbaycan'a Hareket Etti.
Ağustos Ayının Sıcaklığı Gürcistan'da Kolay Kolay Sona Ermeyecek Gibi Görünüyor. Saakaşvili'nin Güney Osetya'ya Zamansız ve Yanlış Hamlesi Tiflis'de İç Politikada Taşları Yerinden Oynatmış Durumda. Gürcistan'da Muhalefet Eski Meclis Başkanı Nino Burjanadze'nin Etrafında Toplanmaya Başladı.
Marmaray Projesi Kapsamında Batırılan Son Tüpün Birleşim Kapısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Açıldı.
Türkiye'yi Ziyaret Eden Gürcistan Dışişleri Bakanı Yekaterina Tkeşelaşvili, "Güvenilir Olduğunu Göstermeden, Rusya'nın İçinde Olacağı Hiçbir İşbirliğini Görüşemeyiz" Dedi.
Türkiye'nin ve Yakın Coğrafyasının 'Doğu Batı Arasındaki Tarihi Köprülük' Misyonu İçin En Önemli Projelerden Biri Olan ve Avrupa'dan Çin'e Kadar Geniş Bir Coğrafyanın Ticaretine İvme Kazandıracak Bakü -Tiflis -Kars Demiryolu Projesinin Türkiye Ayağının Yapımına Başlandı. Proje Tamamlandığında Londra'dan Kalkan Bir Tren Çin'e Kadar Gidebilecek.
Bakü-tiflis-kars Demiryolu Hattının Temeli Bugün Atılıyor. Yıldırım, Btk'nın 2.5 Yıl İçinde Hizmete Açılacağını, İlk Yıl 6.5 Milyon Ton Yük ve 1.5 Milyon Yolcu Taşınmasının Öngörüldüğünü Belirtti.
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattının Temeli Bugün Atılıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Btk'nın 2.5 Yıl İçinde Hizmete Açılacağını Belirtti.
Bakü-tiflis-kars (Btk) Demiryolu Hattının Temeli Bugün Atılıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Btk'nın 2.5 Yıl İçinde Hizmete Açılacağını, İlk Yıl 6.5 Milyon Ton Yük ve 1.5 Milyon Yolcu Taşınmasının Öngörüldüğünü Belirtti.
Tarihi 'İpek Yolu'nu Demiryolu Ağlarında Yeniden Canlandıracağı İçin 'İpek Demiryolu' Olarak Nitelenen, Bakü-tiflis-kars (Btk) Demiryolu Projesinin Gürcistan Bölümündeki Temeli Atıldı.
"Demir İpekyolu" Olarak Adlandırılan Bakü-tiflis-kars (Btk) Demiryolu Projesinin Gürcistan Bölümündeki Temeli Atıldı.
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattının Temeli Bugün Atılıyor. BTK, 2.5 Yıl İçinde Hizmete Açılacak ve İlk Yıl 6.5 Milyon Ton Yük ve 1.5 Milyon Yolcu Taşıyacak.
Ulaştırma Bakanlığı, Avrupa'dan Çin'e Demir Yoluyla Kesintisiz Ulaşım İmkanı Sağlayacak Bakü-tiflis-kars Demiryolu Projesi'ni Hayata Geçiriyor.