Öğrenciler, şan konserinde etkileyici performanslarıyla beğeni topladı, salon alkışlarla doldu.
Türkiye'de bu yılın temmuz ayının en önemli gündem maddesini Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl aradan sonra ibadete açılması oluşturdu.
Dünyaca tanınan İngiliz yazar Shakespeare'in en güçlü tragedyalarından "Macbeth", yarın, 11 ve 13 Ocak'ta sahnelenecek CerModern'de açılan, Nuri Bilge Ceylan'ın 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, 26 Mart'a kadar gezilebilecek.
DT'nin, 18 Kasım'da başlattığı "Tek Kişilik Oyunlar Haftası" 23 Kasım'a kadar sürecek William Shakespeare'in son dönem eserlerinden "Cymbeline", bugün gerçekleştirilecek prömiyerle seyirci karşısına çıkacak Bu yıl 19. kez düzenlenen "Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali" kapsamında çok sayıda oyun yarından itibaren 30 Kasım'a kadar tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
Devlet Tiyatrolarınca 18 23 Kasım tarihlerinde düzenlenecek "Tek Kişilik Oyunlar Haftası"nda, Ankara'nın yanı sıra İstanbul, Bursa, Erzurum, Konya ve Adana'dan 11 oyun başkentli sanatseverlerle buluşacak Devlet Opera ve Balesi, 17 Kasım'da, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun aynı adlı eserinden dans tiyatrosu olarak sahneye taşınan "Dostlar Beni Hatırlasın"ın dünya prömiyerini gerçekleştirecek.
"!f Ankara Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali", aralarında Oscar adayı yapımların da bulunduğu yılın en çok konuşulan filmlerini başkentli seyirciyle buluşturacak İstiklal Marşı'nı, Mehmet Akif'in gözünden anlatarak bugünlere getiren "Korkma", 4 Mart'ta prömiyer yapacak Tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, Cermodern'de "Ala Portreler Fotoğraf Sergisi" ile Ankaralıların karşısına çıkacak.
Devlet Tiyatroları, dünyaca tanınan İngiliz oyun yazarı Shakespeare'in tiyatro klasiği kabul edilen eserlerini "Shakespeare Haftası" kapsamında sahneleyecek Geleneksel sanatlar koleksiyoneri Mehmet Çebi'nin, 51 hilye i şerif, 19 ferman ve 200 civarında kehribar tespihin yer aldığı "Hilye i Şerif, Ferman ve Tespih Sergisi", 18 Ocak'a kadar ATO Congresiumda ziyaret edilebilecek DT 17, ADOB 1 konser ve 7 eserle seyirciyi selamlayacak.
Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin "Atatürk'ü Anıyoruz" konseri ücretsiz izlenebilecek.
Çağımızın en büyük orkestra şeflerinden Gennady Rozhdestvensky, İdil Biret ve Viktoria Postnikova Bilkent'te buluşuyor.
Bilkent Senfoni Orkestrası İstanbul konserlerinin ardından 19 Aralık'ta Erbil'de bir konser verdi.
Bilkent Senfoni Orkestrası Aralık ayında 4 kentte, 5 konser salonunda, 9 konser gerçekleştirecek.
Bilkent Senfoni Orkestrası 2011-12 Konser Sezonu'nu 23 Eylül Cuma ve 24 Eylül Cumartesi konserleriyle açıyor.
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Öncesinde Besteci ve Piyanist Anjelika Akbar Konseri Büyük İlgi Topladı.
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde besteci ve piyanist Anjelika Akbar konseri büyük ilgi topladı.
Bilkent Senfoni Orkestrası, 2009 -10 Konser Sezonu'nu 9 Ekim'de Açacak. Bso, 2009 -10 Konser Sezonu'nda Işın Metin'in Sanat Yönetmenliği ve Klaus Weise'nin Müzik Direktörlüğünde Etkinliklerini Sürdürecek.