Anayasa Mahkemesi, Saadet Partisi, As Parti, Genç Anadolu Partisi, Ebedi Nizam Partisi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi ve Ayyıldız Partisi'nin mali denetimlerine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımladı. AYM, As Parti'nin hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması ve incelemeyi engellemeye yönelik eylemler olduğundan hakkında suç duyurusunda bulunmasına karar verdi.
Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) üyesi bir grup, Kadıköy'de Filistin'e destek olmak amacıyla eylem yaptı. Ellerinde Filistin bayrakları ile 'Özgür Filistin', 'Filistin direnişi kazanacak' ve 'İşgalci İsrail terörüne son' yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, İsrail aleyhine sloganlar atarak Süreyya Operası önüne geldi. Grup adına açıklama yapan Anıl Yüksel, Filistinlilerin, İsrail'in on yıllardır süren işgaline, 16 yıldır kara ve deniz ablukasındaki Gazze'de maruz bırakıldıkları koşullara karşı başlattıkları isyanın tümüyle meşru olduğunu söyledi. İsrail'in Gazze'de ölüm yağdırdığını belirten Yüksel, işgale son verilmesi ve savaş suçundan yargılanma taleplerini dile getirdi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
İspanya'da azınlık sol koalisyon hükümetinin hazırladığı 2021 yılı devlet bütçesi, 11 siyasi partinin desteğiyle mecliste kabul edilerek senatoya gönderildi.
İspanya'nın demokrasi tarihinde kurulan ilk koalisyon hükümetinin başbakanı olan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez yemin ederek göreve başladı.
- İspanya'da seçimleri kazanan Sosyalist Parti yine çoğunluğu sağlayamadıMADRİD - İspanya'da erken genel seçimlerde yüzde 28 oy alan Sosyalist İşçi Partisi ilk sırada yer aldı ancak tek başına iktidara gelecek çoğunluğu sağlayamadı.
İspanya'da erken genel seçimlerde yüzde 28 oy alan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ilk sırada yer aldı ancak tek başına iktidara gelecek çoğunluğu sağlayamadı.
İspanya'da 28 Nisan'da yapılan erken genel seçimlerin ardından Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez başbakanlığında kurulmak istenen sol hükümet meclisten güvenoyu alamadı. Ülkede son 4 yılda 3 seçim gerçekleşirken koalisyon kurulamaması durumunda 4 senede 4. seçime gidilecek.
Nisan'da yapılan erken genel seçim sonrasında İspanya Başbakanı ve Sosyalist İşçi Partisi lideri Pedro Sanchez'in kurmak istediği azınlık hükümeti için bugünkü güven oylamasında sonuç yine olumsuz oldu.
İspanya'da genel seçimden birinci parti olarak çıkan Sosyalist İşçi Partisi'nin lideri ve Başbakan Pedro Sanchez, hükümet kurmak için diğer siyasi partilerin liderleriyle görüşmelere başladı.
İspanya'da 28 Nisan'da yapılan erken genel seçimleri kazanan ancak tek başına iktidara gelecek meclis çoğunluğunu elde edemeyen Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri ve Başbakan Pedro Sanchez hükümet kurma görüşmelerine başladı.
İspanya'da seçimleri Sosyalist İşçi Partisi kazansa da ülkeyi yönetecek meclisteki çoğunluğu elde edemedi.
İspanya artan siyasi istikrarsız içinde bugün 4 yıl içinde yapılan 3. genel seçim için oy kullanıyor.
Dışarıdan desteğe ihtiyacı olan Sosyalist İşçi Partisi'ni zorlu bir dönem bekliyorAuthor: euronews-trTags: İspanya İspanya siyaseti Mariano Rajoy Siyaset Posted: 02 juni 2018.
TÖRENLER, Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena ve Madrid Özerk Yönetim Başkanı Cristina Cifuentes'in Sol Meydanı'na çelenk koymasıyla başladı.
Katalonya bölgesel seçimlerinde bağımsızlık yanlısı partilerin toplamı, Katalan parlamentosunda çoğunluğu elde etti.
Ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nden (PSOE) Carmen Calvo, iktidardaki Halk Partisi'nin, Katalonya'da Ocak ayında seçime gidilmesi konusunda kendileriyle anlaştığını söyledi.
İspanya'da Katalonya özerk yönetimin bağımsızlık yanlısı girişimlerine karşı Barselona'da binlerce kişi ulusal birliği ve birlikte yaşamı savunan gösteri düzenledi.
İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetimin bağımsızlık yanlısı girişimlerine karşı Barselona'da binlerce kişi ulusal birliği ve birlikte yaşamı savunan gösteri düzenledi.
İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim başkanı Carles Puigdemont, İspanyol hükümetince "yasa dışı" olduğu çok önceden açıklanan, 1 Ekim'de bağımsızlık yanlısı referanduma gidilmesi kararını imzaladı.
İspanya Meclisi, 1 Ekim'de Katalonya'da tek taraflı bağımsızlık yanlısı referandum yapılmasını reddeden karar aldı.
Sosyal demokrat İspanya Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) yeni bir sayfa açtı.
Ana muhalefet partisi İspanya Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) 39. kongresi başkent Madrid'de başladı.
İspanya merkezi hükümeti ile Katalonya Özerk Yönetimi arasında devam eden bağımsızlık krizinde taraflar destek arayışına çıktı.
Ispanya'da muhalefet lider olarak Pedro Sanchezi seçtiFiliz Yavuz Madrid, 23 Mayıs (DHA)- İspanya'da muhalefet liderini seçti.
İspanya'da muhalefet liderini seçti.
İspanya'da muhalefet liderini seçiyor.
İspanya'da meclis genel kurulu eski diktatör Francisco Franco ve falanjizmin kurucusu José Antonio Primo de Rivera'nın kemiklerinin, "Valle de los Caídos"daki (Şehitler Vadisi) mezarlarından çıkarılarak başka bir yere nakledilmesi önergesini onayladı.