Barselona'da Ayrılık Karşıtı Gösteri - Son Dakika
Dünya

Barselona'da Ayrılık Karşıtı Gösteri

Barselona\'da Ayrılık Karşıtı Gösteri

İspanya'da Katalonya özerk yönetimin bağımsızlık yanlısı girişimlerine karşı Barselona'da binlerce kişi ulusal birliği ve birlikte yaşamı savunan gösteri düzenledi.

08.10.2017 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'da Katalonya özerk yönetimin bağımsızlık yanlısı girişimlerine karşı Barselona'da binlerce kişi ulusal birliği ve birlikte yaşamı savunan gösteri düzenledi.

İspanyol, Katalan ve Avrupa Birliği bayraklarıyla gösteriye katılanlar, bağımsızlık karşıtı ve birlikte yaşamı destekleyen sloganlar attı.

Gösteriye, iktidardaki Halk Partisi ve ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi de destek verdi.

Nobel edebiyat ödülü sahibi Mario Vargas Llosa da gösteride konuşma yapanlar arasındaydı. "Milliyetçilik, İspanya, Avrupa ve Dünya tarihinde savaşlar, kan ve ölümlere yol açtı. Bir süredir, milliyetçilik, Katalonya'yı da harap ediyor. Biz işte bunu sona erdirmek için bugün buradayız."

Pazar günkü gösteri, son yıllarda Barselona sokaklarında düzenlenen ve İspanya'nın ulusal birliğinin savunulduğu en büyük eylem olarak gösteriliyor.

Avrupa Parlamentosu eski başkanlarından Josep Borrell ise gösteride yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi: "Katalan bağımsızlığını savunan bayraklar görüyorum, iş de bu da bizim bayrağımız."

Euronews muhabiri Francisco Fuentes'in izlenimleri ise şu şekilde: "Katalonya Başkanı Carles Pugdemont'un yerel parlamentoda İspanya'dan ayrılma ve bağımsızlık ilanı için yapacağı konuşmadan yaklaşık 48 saat önce İspanya'nın birlikteliğini savunan büyük bir gösteri düzenledi."

Auteur:

Tags:Gepost: 08 oktober 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Barselona'da Ayrılık Karşıtı Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement