16 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü'nde Kosova Meclisi Vhalka Kapılarını Açtı - Son Dakika
Dünya

16 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü'nde Kosova Meclisi Vhalka Kapılarını Açtı

16 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü\'nde Kosova Meclisi Vhalka Kapılarını Açtı

Birleşmişmilletler tarafından ilan edilen 16 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü, Kosova'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

16.09.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmişmilletler tarafından ilan edilen 16 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü, Kosova'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kosova'daki Uluslararası Demokrasi Günü kutlamalarının merkezi Kosova Meclisi oldu. Uluslararası Demokrasi Günü nedeniyle Kosova Meclisi halka kapılarını açtı. Kosovalı gençler sabah saatlerinden itibaren Kosova Meclisine gelerek, meclis binasını gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gençlerin ilgi odağını ise genel kurul salonu oluşturdu. Gençler genel kurul salonunda Başbakan Haşim Taçi'nin yerinde oturdu, hitap ettiği kürsüde hatıra fotoğrafı çekti. Kimi gençler ise Kosova Meclisi Başkanı Yakup Krasniçi'nin koltuğunda oturmayı tercih etti. Gençler, meclisi gezerken, Kosova'nın temellerini atan İbrahim Rugova'nın fotoğrafı önünde hatıra fotoğrafları da çektiler.

Kosova Meclisi avlusunda ise Arnavut, Türk, Boşnak, Sırp ve Rum sivil toplum örgütleri kurdukları standlarda, Kosova'daki demokrasiye ilişkin çeşitli tanıtım malzemesi ve broşürler dağıttılar. 16 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulunan Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Kosova'nın şimdi demokrasiyi imar eden yeni bir gerçek olduğunu belirtti. Meclis Başkanı Krasniçi, uzun yıllık işgal ve işgalci baskısından çıkan Kosova'nın bu günü kutlamasının demokrasi ailesine katıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Krasniçi demokrasinin Kosova için bir hedef değil, artık imar etmekte olduğu bir gerçeği oluşturduğunu belirtti. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 16 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü'nde Kosova Meclisi Vhalka Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement