"ABD'nin Iraktan Çekilmesi Hataydı" - Son Dakika
Dünya

"ABD'nin Iraktan Çekilmesi Hataydı"

"ABD\'nin Iraktan Çekilmesi Hataydı"

Geçici Koalisyon Yönetimi'nin başkanı Amerikalı Paul Bremer, ABD'nin Irak'tan çekilmesinin hata olduğunu söyledi.

03.01.2012 14:52

Irak'ta yönetimin Iraklılar'a devrinden sonra Irak'taki görevi sona eren Geçici Koalisyon Yönetimi'nin başkanı Amerikalı Paul Bremer, ABD'nin Irak'tan çekilmesinin hata olduğunu söyledi.

Bremer, ABD'nin çekilmesinin Irak'ın 3 ana vilayete bölünmesine neden olacağını ve bölgede iç savaş çıkacağını iddia etti. Bremer, "Amerika siyasi krizin başgösterdiği Irak'ta en azından bu hassas süreçte çekilmemeliydi" dedi.

Amerika'nın Irak'tan tamamen çekilmesinin ülkesi için tarihi bir gün olduğunu söyleyen Paul Bremer, bunun maliyet ve can kaybı açısından pahalıya mal olan savaşın resmen bittiği anlamına geldiğini belirtti. Bremer ancak çekilme ile bir sürü yanlışlıkların da yapıldığını bunlar arasında Irak güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliğini koruyebilecek kabiliyette olmaması olduğuna işaret etti. Bremer, Amerika'nın Irak'tan çekilmesinde Washington'un Ortadoğu'ya verdiği önemi geri çektiği imajı verdiğini söyledi. Paul Bremer'e göre en büyük yanlışlık Amerika'nın çekilmesinden sonra Irak toprak bakımından bölünmeye gidecek. Bremer Irak'ın üç bölgeye bölüneceği tahmininde bulunarak bölgedeki gelişmelerinde göz önünde bulundurulduğunda iç savaş yaşanabileceğini ileri sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'ABD'nin Iraktan Çekilmesi Hataydı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement