Afganistan Savunma Bakanı İstifa Etti - Son Dakika
Dünya

Afganistan Savunma Bakanı İstifa Etti

Afganistan Savunma Bakanı İstifa Etti

Afganistan Savunma Bakanı Abdurrahim Vardak, ülke güvenliğini idare edemediği için hakkında parlamentoda verilen gensoru önergesini kaybetmesi ve Cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından Savunma Bakanı Vekili olarak atanması üzerine bugün görevinden...

07.08.2012 17:04

Afganistan Savunma Bakanı Abdurrahim Vardak, ülke güvenliğini idare edemediği için hakkında parlamentoda verilen gensoru önergesini kaybetmesi ve Cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından Savunma Bakanı Vekili olarak atanması üzerine bugün görevinden istifa etti.

Kabil'de düzenlediği basın toplantısı ile istifasını açıklayan Abdurrahim Vardak, "Afganistan Cumhurbaşkanına ve Genelkurmay Başkanına, Afgan Savunma Bakanlığı görevini çok önemli bir zamanda bana ve meslektaşlarıma verdikleri için müteşekkirim" dedi.

Ülkenin iki önemli güvenlik bakanından biri olarak görülen Vardak, NATO'nun 2014 sonuna kadar ülke güvenliğinin Afgan kuvvetlerine devredilmesi planlarını zorlaştırabilecek olan parlamento kararına saygı duyduğunu belirtti. Vardak, "Ülkedeki en yüksek yasama organı olan parlamentonun kararı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın izniyle Afganistan Savunma Bakanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklamasını yaptı.

Son zamanlarda üst düzey yetkililerin suikasta uğramalarının ve Pakistan'ın üzerine yıkılan sınır dışı yangın olaylarının ardından Afgan parlamentosu, geçtiğimiz cumartesi günü Savunma Bakanı Abdurrahim Vardak ve İçişleri Bakanı Bismillah Muhammedi'nin görevlerinden alınması yönündeki gensoru önergesini kabul etmişti. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afganistan Savunma Bakanı İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement