Aleviler, İslam Konferansı'nın 10'uncu Yıl Kutlamasına Katılmıyor - Son Dakika
Dünya

Aleviler, İslam Konferansı'nın 10'uncu Yıl Kutlamasına Katılmıyor

Aleviler, İslam Konferansı\'nın 10\'uncu Yıl Kutlamasına Katılmıyor

ALMANYA İslam Konferansı'nın 10'uncu yıldönümü dolayısıyla bugün Berlin'de kutlama yapılacak.

26.09.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA İslam Konferansı'nın 10'uncu yıldönümü dolayısıyla bugün Berlin'de kutlama yapılacak. Kutlamaya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ilk konferansa başkanlık yapan Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin yanı sıra bugüne kadarki konferanslara davet edilen kuruluşların temsilcileri katılacak. Ancak konferansta baştan beri yer alan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) etkinliğe katılmayacağını açıkladı. AABF Eğitim Sorumlusu Yılmaz Kahraman, kutlamaya neden katılmayacaklarını şöyle anlattı: "Almanya İslam Zirvesi'nin 10'uncu yılı kutlanacak. 10 yılda ne elde ettik neyi kutluyoruz? Kutlanacak bir şeyimiz yok. 10 yıldır İslam Konferansı bir arpa boyu yol almadı. Ayrıca konferansa 10 yıldır hep aynı çatı kuruluşları davet edildi. Sadece muhafazakar çatı kuruluşlarının konferansa davet edilmesini biz hep eleştirdik. Beş kuruluş çağrılıyor. Bu kuruluşlar Almanya'da yaşayan Sünni inancın sadece yüzde 25'ini temsil ediyor. Seküler gruplar var. Bu gruplara bağlı olmayan ve farklı İslam anlayışına mensup grupların da çağrılması gerekiyor. Yüzde 75 dışarıda tutuluyor. Çağrılan kimi gruplar Türkiye'den yönetiliyor. Bu grupların konferansta yer alması Almanya'daki uyum çalışmalarına zarar veriyor. Biz konferansa yüzünü başka ülkeye değil, Almanya'ya yönelten İslam gruplarının çağrılmasını istiyoruz."

DAHA KARAR VERİLMEDİ

Yılmaz Kahraman, Alevilerin bundan sonra yapılacak Almanya İslam Konferansına katılmayacakları yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak da, "Bundan sonra toplanacak Almanya İslam Konferansı'na katılıp katılmayacağımız ile ilgili bir karar almadık. Ne şekilde devam edeceğimizi daha konuşmadık" dedi.

DE MAIZIERE: DEĞİŞİKLİK YAPILMALI

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İslam Konferansı'nda değişiklikler yapılması gerektiğine işaret ederek değişen koşullara göre tepki gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. İlk kez 2006 yılında dönemin İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin başkanlığında toplanan Almanya İslam Konferansı, her yıl düzenli olarak Berlin'de bir araya geliyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Aleviler, İslam Konferansı'nın 10'uncu Yıl Kutlamasına Katılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement