Annan Şam'da Dışişleri Bakanı Muallim ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

Annan Şam'da Dışişleri Bakanı Muallim ile Görüştü

Annan Şam\'da Dışişleri Bakanı Muallim ile Görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü.

29.05.2012 01:04

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü.

Bir dizi temaslarda kapsamında Suriye'de bulunan Annan, dün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya geldi. İkilin görüşmesine Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ve Ahmet Arnus, Müsteşar Riyad el-Davudi ve BM Gözlemciler Heyeti Başkanı General Robert Mood ve yardımcısı katıldı. İkilin görüşmesinde ülkedeki şiddete son vermek, güven ve istikrarın yeniden sağlanmasını amaçlayan 6 maddelik barış planının uygulanma çabaları ele alındı.

Suriye'deki son gelişmeler hakkında Annan'a bilgi veren Muallim, ülkenin kaos ve şiddet ortamına sürüklenmesi yönünden her türlü provokasyonla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Şam yönetimin farklı alanlardaki reformları hayata geçirdiğini belirten Muallim, Annan'ın ülkedeki misyonunu sürdürmesi istedi.

Annan ise, ülkedeki güven ve istikrarı inşa edecek 6 maddelik barış planının tama manasıyla hayata geçirilmesi için Şam yönetimin daha hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

Annan ayrıca, görüşmede Muallim'e ülkede görev yapan gözlemci heyetlerinin çalışmalarına engel teşkil edecek zorlukların ortadan kaldırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini ilettiği öğrenildi. - ŞAM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Annan Şam'da Dışişleri Bakanı Muallim ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement