Ashton: "Ukrayna'daki Şiddette Azalma Görülmesi Hayati Önem Taşıyor" - Son Dakika
Dünya

Ashton: "Ukrayna'daki Şiddette Azalma Görülmesi Hayati Önem Taşıyor"

Ashton: "Ukrayna\'daki Şiddette Azalma Görülmesi Hayati Önem Taşıyor"

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ukrayna’da şiddetin ve devlet binalarının ele geçirilmelerinde azalma görülmesinin kritik önem taşıdığını belirtti.

02.05.2014 18:15

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ukrayna'da şiddetin ve devlet binalarının ele geçirilmelerinde azalma görülmesinin kritik önem taşıdığını belirtti.

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Almanya'nın başkenti Berlin'de Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. İkilinin ortak düzenlediği basın toplantısında Ukrayna hakkında konuşan Ashton, "Ukrayna'daki şiddet olaylarında ve ele geçirilen binalarda azalma görmemiz hayati önem taşıyor" dedi. Ashton, Ukrayna'daki bütün tarafları temsil edenlerin yer aldığı parlamentonun bu konuda faal bir şekilde çalışmasının da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise, geçen ay düzenlenen Cenevre Anlaşması'ndaki maddelerin bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, bu sayede Ukrayna'daki gerilimin biraz azalabileceğini belirtti. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ashton: 'Ukrayna'daki Şiddette Azalma Görülmesi Hayati Önem Taşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement