Atbdf Kadın Kolları Hızlı Başladı - Son Dakika
Dünya

Atbdf Kadın Kolları Hızlı Başladı

Atbdf Kadın Kolları Hızlı Başladı

Değişik inanç ve siyasi görüşlerden sivil toplum örgütlerini Türk toplumunun Avusturya'daki hak ve eşitlik mücadelesinde bir araya getiren Avusturya Türkiye Bağımsız Dernekler Federasyonu (ATBDF) Genel Başkan Yardımcısı Sonay Tamer başkanlığında...

12.02.2013 11:18

Değişik inanç ve siyasi görüşlerden sivil toplum örgütlerini Türk toplumunun Avusturya'daki hak ve eşitlik mücadelesinde bir araya getiren Avusturya Türkiye Bağımsız Dernekler Federasyonu (ATBDF) Genel Başkan Yardımcısı Sonay Tamer başkanlığında toplanan üye derneklere mensup kadınlar, ATBDF Kadınlar Kolu Başkanlığını kurdu.

Avrupa Niğde Akçaörenliler (ANAD) üyesi Mavise Demircan ATBDF Kadın Kolları Başkanı seçildi. Türk kadınları Sosyal Faaliyetlerde Daha Aktif Olacak İlk toplantısını yaparak görev dağılımını gerçekleştiren kadınlar kolu yöneticileri 2013 yılı faaliyet programını da belirledi. ATBDF-Kadınlar Kolu olarak Avusturya'da yaşayan Türk kadınlarının sosyal faaliyetlerde daha aktif rol alması kararlaştırıldı. Bu kapsamda eğitime ağırlık verileceği vurgulandı. Tamer, "Eslek seçimine önem vereceğiz" dedi.

ATBDF Genel Başkan Yardımcısı Sonay Tamer, toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında Avusturya gündeminin çok süratli değiştiğini ve bunun sosyal yaşam kadar iş hayatını da etkilediğini belirtti. Sonay, "Bu şartlar altında özellikle kadınlarımızın istedikleri meslek yerine daha fazla efor sarfederek zor işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar" dedi. Sonay, şöyle devam etti:

"Bu durum meslek eğitimi konusunda kadınlarımızın yeteri kadar bilgiye sahip olmadıklarını gösterdi. Herkes gibi kadınların da sevdikleri mesleklerde daha başarılı bir grafik çizdiyorlar. ATBDF olarak bundan böyle kadınlarımızın her konuda olduğu gibi meslek eğitimlerinde de yanında olacağız."

ATBDF Kadın Kolları Başkanı seçilen Mavişe Demircan ise yaptığı açıklamada kadınların somut taleplerini dile getirdi. Demircan, şöyle konuştu:

"Bir kadın geleceğe umutla bakmak ister, çocukları anadilinde konuşsun ister, hak ve adalet ister, şiddet görmesin ister, toplumda saygınlık ister, eşinin arkasında değil yanında yürümek ister, kıyafeti politikaya alet edilmesin ister, sesi duyulsun ister, iş yaşamında aktif yer almak ister."

ATBDF Kadın Kollarının sekreter ve muhasibi Döndü Aklan ise, şöyle konuştu:

"Evde çocukları ile eve kapanıp toplumdan uzaklaşan Türk kadınlarını derneğimizde harekete geçirmek istiyoruz. Dernek üyelerinden Nadire Deberoğlu kadın arkadaşlarına eğitim konusunda yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını ve bu birlikte bulunmaktan memnun olduğunu belirtti."

Çocuklar için Eğitim ve Entegrasyon Merkezi (KIBIZ) Kadınlar Kolu Başkanı Tülay Polat özellikle ev kadınlarının sosyal faaliyetlerde daha aktif olamaları için çaba sarfedeceklerini anlattı. Polat, şöyle devam etti:

"Ev hanımları evde oturup çocuk bakımı, çamaşır, bulaşık yıkamanın dışına çıkıp meslek sahibi olmalı. ATBDF kadınlar kolu olarak Türk hanımlarını meslek sahibi yapmak için çaba sarfedeceğiz."

ATBDF Kadın Kolları Başkanlığı şu isimlerden oluştu:

Başkan Mavise Demircan, Başkan Yardımcıları Nadire Debeoğlu, Şerife Güneş, Genel Sekreter-Muhasip Döndü Alkan, Genel Koordinatör Meryem Gündemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Aygül Dişbudak, Sıdıka Yazçicek, Pörüze Demircan, Sultan Daşdemir, Neslihan Güneş, Meryem Demircan, Merve Demircan, Nuray Altındaş,Müjde Altındaş, Şerife Ündemir, Esma Gündemir, Neziha Gündemir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Atbdf Kadın Kolları Hızlı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement