Avustralya, Rusya Büyükelçilik binasının inşasına izin vermiyor - Son Dakika
Dünya

Avustralya, Rusya Büyükelçilik binasının inşasına izin vermiyor

Avustralya, Rusya Büyükelçilik binasının inşasına izin vermiyor

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ülkenin başkenti Canberra'da inşa edilmesi planlanan Rusya Büyükelçilik binasına güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyeceğini duyurdu. Hükümet, Parlamento Binası'na bu kadar yakın bir yerde yeni bir Rus varlığının yarattığı risk konusunda güvenlik tavsiyeleri aldığını belirtti. Parlamento, söz konusu yasa tasarısını kabul etti.

15.06.2023 14:51
p> Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, hükümetin, ülkenin başkenti Canberra'da Avustralya Parlamentosu binası yakınında inşa edilmesi planlanan Rusya Büyükelçilik binasına güvenlik gerekçesiyle izin vermediğini duyurdu.

Düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Avustralya Başbakanı Albanese, "Hükümet bugün Rusya Federasyonu'nun Parlamento Binası'nın hemen yanında kurmayı planladığı diplomatik temsilciliğin sözleşmesini feshetmek üzere bir yasa tasarısı sunacak. Hükümet, Parlamento Binası'na bu kadar yakın bir yerde yeni bir Rus varlığının yarattığı risk konusunda çok net güvenlik tavsiyeleri almıştır" dedi.Avustralya medyası, parlamentonun söz konusu yasa tasarısını kabul ettiğini bildirdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Avustralya, Rusya Büyükelçilik binasının inşasına izin vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement