Kosova'dan AB ülkelerine gitmek üzere Macaristan'a gelen yaklaşık bin Kosova vatandaşı, Macaristan polisi tarafından tutuklandı.
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan tren garında AB ülkelerine gitmek isteyen Kosovalılar ile doldu taştı. Macar polisinin son 24 saat içerisinde Budapeşte'ye gelerek AB ülkelerine gitmek isteyen bin Kosovalıyı tutukladığı öğrenildi. Macaristan'da son 3 gün içinde 3 bini aşkın Kosovalının polis tarafından tutuklandığı son 2 ay içinde 50 bin kişinin yasadışı yollarla Kosova'dan Macaristan'a, buradan da Avrupa ülkelerine göç ettiği öğrenildi. Kosovalıların işsizlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıkları kaydedildi.
Kosova'nın başkenti Priştine'den her akşam 10 otobüsün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a hareket ettiği, burada da yasadışı yollarla Macaristan'a vardığı ifade edildi. Macaristan'a gelen vatandaşların bazılarının sığınma başvurusunda bulunduğu ve çok sayıda Kosova vatandaşının ise trenlerle Avrupa ülkelerine gittikleri kaydedildi. Avrupa ülkelerine gitmeye çalışanlar arasında çok sayıda çocuk ve hamile kadının da bulunduğu ifade edilirken Kosova'dan Macaristan'a gelen kişilerin sınır polisi tarafından göçmen kamplarına yerleştirildiği kaydedildi. Kampta kalmak istemeyerek diğer Avrupa ülkelerine kaçmayı tercih eden Kosovalıların polis merkezlerine götürüldüğü bildirildi. - PRİŞTİNE
Son Dakika › Dünya › Bin Kosovalı Mültecinin Umuda Yolculuğu Macar Polisine Takıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)