"Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici" - Son Dakika
Dünya

"Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici"

"Fetih 1453" filminin Türkiye'de gösterdiği başarı devam ederken; yabancı basında filmle ilgili tartışmalar sürüyor.

28.04.2012 11:47  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Los Angeles Times, "Fetih 1453" filmine yönelik, "iğrenç detaylarla yanlış olan bir şeyi doğru gösterdiği" eleştirilerine yer vererek, " Türkiye'nin büyüyen güçlü ekonomisi, siyasi olarak belirleyici ve güçlü adam rolü ile ortaya çıktığı şu günlerde filmin ileriyi gören bir zamanlaması var gibi görünüyor. Bugünlerde bir Türk olmak memnun edici" yorumunu yaptı.

"Fetih 1453" filminin Türkiye'de gösterdiği başarı devam ederken yabancı basında da tartışılmalar sürüyor. Los Angeles Times gazetesi, eleştirmenlerin, filmin "iğrenç detaylarla yanlış olan bir şeyi doğru gösterdiği" söylemlerine yer vererek, "Türkiye'nin büyüyen güçlü ekonomisi, siyasi olarak belirleyici ve güçlü adam rolü ile ortaya çıktığı şu günlerde filmin ileriyi gören bir zamanlaması var gibi görünüyor. Bugünlerde bir Türk olmak memnun edici" diye yazdı.

ABD'nin saygın gazetelerinden Los Angeles Times, Türkler'in Bizanslılar'ı yenmesini anlatan "Fetih 1453" filminin Türkiye'de çok büyük başarı sağladığını ancak eleştirmenlerin, filmin "iğrenç detaylarla yanlış olan bir şeyi doğru gösterdiği" söylemlerine yer verdi.

Gazete, filmin zamanlamasının geleceğe yönelik olduğunu belirterek, "Türkiye, büyüyen güçlü ekonomisiyle, siyasi olarak belirleyici ve güçlü adam rolü ile ortaya çıktığı şu günlerde Türkiye'de çok sayıda ulusal film yapıldığı için filmin ileriyi gören bir zamanlaması var gibi görünüyor.

Bugünlerde bir Türk olmak memnun edici" değerlendirmesini yaptı.

Bu nedenle kalabalıkların Türk milliyetçiliğini alkışlamasının sürpriz olmadığını belirten Latimes, "İslami" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da filmi "başarılı" olarak tanımladığının altını çizdi.

"Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement