Çin, Yeni Yıla Girdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin, Yeni Yıla Girdi

Çin, Yeni Yıla Girdi
10.02.2013 10:41  Güncelleme: 10:37

Çin, 'Ejderha yılını' geride bırakarak 'Yılan yılına' girdi.

Çin'de en önemli geleneksel bayram olarak kabul edilen Chunjie (Bahar Bayramı) kutlanıyor. Bayram dolayısıyla 7 günlük resmi tatil ilan edilirken, aileler geleneksel yılbaşı olarak kabul edilen bayram dolayısıyla bir araya geliyor.

Yılbaşı gecesine özenle kurdukları sofralarda 'Birlik yemeği' ziyafetiyle giren Çinli aileler, ardından televizyon başına kurulup yeni yıl programını izliyor. Aile fertleri gece boyunca uyumayıp yeni yıla birlikte merhaba derken, kötü ruhların korkuttuğuna inanılan havai fişek patlatmak da en yaygın gelenekler arasında yer alıyor.

Ülkede yılın en çok izlenen televizyon programı niteliğini taşıyan Yılbaşı Galası'nın bu yılki sürpriz konuğu Anadolu Ateşi oldu. Devlet televizyonu CCTV ekranlarından yayınlanan programda, Anadolu Ateşi'nin gösterisini yaklaşık 700 milyon kişi beğeniyle izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Çin, Yeni Yıla Girdi - Son Dakika


Advertisement