Donald Tusk ve Milo Dukanovic Brüksel'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Dünya

Donald Tusk ve Milo Dukanovic Brüksel'de Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Dukanovic ile Brüksel'de görüştü.

05.06.2018 17:40

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Dukanovic ile Brüksel'de görüştü. Donald Tusk görüşmeden sonra düşüncelerini paylaştı.

Donald Tusk konuşmasında, Karadağ'ın NATO üyeliğinin yıl dönümünü kutlayarak, AB katılım müzakerelerinde Karadağ'ın öncü olmaya devam ettiğini söyledi. Ayrıca Avrupa ve Avrupa-Atlantik'in yönünün Karadağ üzerinde olduğunu ekledi.

Donald Tusk, "Geçen ay, hem Avrupa Birliği hem de Batı Balkanlar'dan gelen liderler, Avrupa perspektifini firmaların stratejik tercihi olduğunu yeniden doğruladılar. Bugün her zamankinden daha fazla, sadece politik beyanlara değil, aynı zamanda somut eylemlere de ihtiyacımız var" diyerek, Karadağ ile katılım müzakerelerinde daha hızlı bir gelişme görmek istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Dukanovic ile Karadağ iç durumunu tartıştığını şu sözlerle anlattı:

"Ülkesindeki Avrupa yanlısı güçlerin kurumlar arasında iş birliği yapamadıklarına üzüldüm. Bu stratejik zafiyetin üstesinden gelmek için onu liderlik yapmaya teşvik ettim. Uluslararası gözlemcilerin kendi ülkelerindeki seçim süreci ile ilgili tavsiyelerinin tam olarak uygulanmasının kurumlarda ve seçmenlerin sonuçlarında kamu güvenini güçlendirebileceğine inanıyorum."

Donald Tusk konuşmasının sonunda Dışişleri ve güvenlik politikalarına olan sarsılmaz desteği için Karadağ'a teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Donald Tusk ve Milo Dukanovic Brüksel'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement