Hamas, esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan esirlerin teslim anını paylaştı - Son Dakika
Dünya

Hamas, esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan esirlerin teslim anını paylaştı

Hamas, esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan esirlerin teslim anını paylaştı

Hamas, İsrail ile yapılan esir takası anlaşması çerçevesinde dün serbest bıraktığı esirlerin Kızılhaç yetkililerine teslim edildiği anların görüntüsünü yayınladı. Anlaşma kapsamında toplamda 39 Filistinli, 10 Taylandlı, 1 Filipinler vatandaşı ve 13 İsrailli esir serbest bırakıldı.

25.11.2023 11:13  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas, İsrail ile varılan anlaşma kapsamında dün serbest bıraktığı esirlerin Kızılhaç yetkililerine teslim edildiği anların görüntüsünü yayınladı.

Hamas ile İsrail arasında yapılan esir takası anlaşmasının ilk etabı tamamlandı. Dün İsrail hapishanelerinden 39 Filistinli salıverilirken, Gazze'den ise 10 Taylandlı, 1 Filipinler vatandaşı ile 13 İsrailli esir serbest bırakıldı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşma kapsamında esirleri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim ettiği anların görüntüsü paylaştı.

Esir takası devam edecek

İsrail ile Hamas arasında Katar'ın arabuluculuğunda yapılan ve dün yürürlüğe giren esir takası anlaşması çerçevesinde 4 gün boyunca toplam 50 İsrailli esir ile 150 Filistinli serbest kalacak. Takasın ikinci gününde yine 13 İsrailli esirin serbest kalacağı öğrenildi. İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, bugün serbest bırakılması planlanan esirlerin listesinin teslim alındığı duyuruldu. Liste incelendikten sonra esirlerin ailelerine haber verildiği vurgulandı. - GAZZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hamas, esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan esirlerin teslim anını paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement