Hazreti Hüseyin ve Beraberindekiler Azerbaycan'da Anıldı - Son Dakika
Dünya

Hazreti Hüseyin ve Beraberindekiler Azerbaycan'da Anıldı

Hazreti Hüseyin ve Beraberindekiler Azerbaycan\'da Anıldı

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişlerinin yıl dönümünde Azerbaycan'da anma etkinlikleri düzenlendi. Azerbaycanlılar camilere akın ederek Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti, mersiyeler eşliğinde göğüslerine vurdu. Etkinliklere katılanlar ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunurken, muharrem ayı kampanyası kapsamında kan bağışı da yapıldı. Azerbaycan'da muharrem ayı yas ayı olarak kabul ediliyor ve bu dönemde düğün ve eğlenceler düzenlenmiyor, ihtiyaç sahiplerine yardım ediliyor.

28.07.2023 11:13  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekiler, Kerbela'da şehit edilişlerinin yıl dönümünde Azerbaycan'da anıldı.

Başkent Bakü'de ve diğer illerde sabah saatlerinden itibaren camilere akın eden Azerbaycanlılar, Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ederek Hazreti Hüseyin ve beraberindekileri andı. Bazı vatandaşlar mersiyeler eşliğinde elleriyle göğüslerine vurdu.

Etkinliklere katılanlar ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu. Bazı vatandaşlar, ülkede birkaç yıldır uygulanan muharrem ayı kampanyasına katılarak kan bağışı yaptı. Kafkas Müslümanları İdaresinin (KMİ) girişimiyle camilerde düzenlenen kampanyaya yoğun ilgi gösterildi. Kan vermek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Muharrem ayı, Azerbaycan'da yas ayı olarak kabul ediliyor, bu ayda düğün ve eğlenceler düzenlenmiyor. Aşure gününde birçok iş yerinde öğlene kadar kepenkler kapalı tutuluyor, ihtiyaç sahiplerine yardım ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Hazreti Hüseyin ve Beraberindekiler Azerbaycan'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement