Japonya'da Çocuktan Çok Evcil Hayvan Var - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Japonya'da Çocuktan Çok Evcil Hayvan Var

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Japonya’da yapılan bir araştırmada ülkede bulunan evcil hayvan sayısının, 15 yaşın altındaki çocuk sayısından yüksek olduğu belirlendi.

Japonya'da yapılan bir araştırmada ülkede bulunan evcil hayvan sayısının, 15 yaşın altındaki çocuk sayısından yüksek olduğu belirlendi.

Yatırım firması Goldman Sachs'ın Japonya için hazırladığı rapor, ülkede 15 yaşın altındaki çocuk nüfusunun evcil hayvan nüfusundan az olduğunu gösterdi. Rapora göre Japonya'da 21 milyon kayıtlı kedi ve köpek gibi ev hayvanı bulunuyor. Japonya'daki 15 yaş altı nüfus ise 16,5 milyon.

Japonya'da büyük bir nüfus kaybı yaşandığı belirtildi. Yapılan hesaplamaya göre Japonya nüfusu 2060 yılında yüzde 30 gerileme gösterecek ve 87 milyona düşecek. Bu durumda nüfusun yüzde 40'ı 65 yaş ve üzeri olacağı ifade edildi. - TOKYO

Kaynak: İHA