Kabil'de "Kur'an-I Kerim" Yakma Protestosu - Son Dakika
Dünya

Kabil'de "Kur'an-I Kerim" Yakma Protestosu

Kabil\'de "Kur\'an-I Kerim" Yakma Protestosu

Afganistan'daki Bagram Amerikan üssünde Kur'an-ı kerim ve dini kitapların yakılmasını protesto etmek üzere bugün başkent Kabil'de eylem düzenlendi.

24.02.2012 17:21

Afganistan'daki Bagram Amerikan üssünde Kur'an-ı kerim ve dini kitapların yakılmasını protesto etmek üzere bugün başkent Kabil'de eylem düzenlendi.

Kabil'in en büyük camilerinden Poli Khesti Camisi'nde kılınan Cuma namazı sonrasında, yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen gösteride binlerce kişi ABD aleyhine sloganlar atarak, Amerikan bayraklarını yaktı.

Afganistan'daki Amerikan ve NATO güçlerinin derhal ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunan öfkeli kalabalık, Müslümanlar'ın kutsal kitabının yakılmasının hiçbir şekilde affedilemeyeceğini söyledi.

Protestoculardan Molla Serdar, "Afgan halkına o kadar zulüm oldu ki, dünyadaki 1,5 milyar Müslüman'ı derinden yaraladı. Bizim acımızı hissettiler. İslam, şeriat yönetimine izin verir ancak yakıp yıkmaya izin vermez" dedi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'nin dini danışmanı ve Poli Khesti Camisi İmamı İnayetullah Muballıh "Kur'an-ı Kerim Allah tarafından gönderilen en büyük kitaptır. Kur'an-ı Kerim o kadar büyük bir kitaptır ki Amerikalıların yakmasıyla değerini yitirmez. Bu bizim için bir imtihandır" yorumunda bulundu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından önce Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı General Jone Allen, ardından ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ve en üst düzeyde de ABD Başkanı Barack Obama, Müslümanlar'dan özür dilemişti. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kabil'de 'Kur'an-I Kerim' Yakma Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement