Kerbela Şehitleri Kars'ta Anıldı - Son Dakika
Dünya

Kerbela Şehitleri Kars'ta Anıldı

Kerbela Şehitleri Kars\'ta Anıldı

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilişlerinin 1384'üncü yıl dönümünde Kars'ta binlerce kadın, erkek ve çocuk anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşte katılımcılar Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıdı. Ağıtlar eşliğinde yürüyenler, sinelerine vurarak ve zincirle kendilerini vurarak Hazreti Hüseyin için ağıtlar yaktı. Anma töreni Asri Mezarlığı'nda devam etti ve binlerce kişi yakınlarını ziyaret ederek dua etti.

28.07.2023 09:46  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAZRETİ Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilişlerinin 1384'üncü yıl dönümünde Kars'ta binlerce kadın, erkek ve çocuk anma yürüyüşü gerçekleştirdi.

Hazreti Ali Camisi'nden başlayan yürüyüşte ellerinde Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan katılımcılar, Faikbey Caddesi'nden Kars Şehitliği'ne kadar ağıtlar eşliğinde yürüyüp, sinelerine vurdu. Katılımcılar kendilerine zincirle de vurdu. Şehitlikte sona eren yürüyüşün ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Anma töreni Asri Mezarlığı'nın önündeki Aşura Meydanı'nda devam etti. Okunan mersiyeler eşliğinde sinesini dövenler, Hazreti Hüseyin için ağıtlar yaktı.Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı anma etkinliklerinin son bölümünde ise törene katılan binlerce kişi, Yeni Mahalle Mezarlığındaki yakınlarını da ziyaret ederek dua etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kerbela Şehitleri Kars'ta Anıldı - Son Dakika


Advertisement