Kerry, Netanyahu ile Görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kerry, Netanyahu ile Görüştü

13.12.2013 17:08

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu barış sürecini hızlandırmak amacıyla, bugün bir kez daha İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu barış sürecini hızlandırmak amacıyla, bugün bir kez daha İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

2013 yılı içerisinde, bölgeye 9. ziyaretini gerçekleştiren Kerry, görüşme öncesinde Başbakanlık ofisinden karla kaplı şehri seyrederek şaşkınlığını dile getirdi.

Dün Filistin Yönetimi lideri Mahmut Abbas'la görüşmek üzere Ramallah'a giden Kerry'nin, Kudüs'e geri dönüşü, normal şartlarda 20 dakikada gerçekleşirken, olumsuz hava şartlarından dolayı 2 saat sürmüştü.

Kerry bölgedeki mekik diplomasisinin ardından Vietnam'a hareket etti.

ABD'li diplomatlar, nihai statü anlaşmasının, İsrail ve Filistin tarafından hedeflenen tarih olan, 2014 Mayıs ayına kadar mümkün olmayabileceğini ifade ediyor.

Diplomatlar, Kerry'nin, kapsamlı bir anlaşmanın prensiplerini içeren bir çerçeve anlaşması umduğunu belirtti, ancak bu konuda detaylı bilgi vermedi. - KUDÜS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kerry, Netanyahu ile Görüştü - Son Dakika


Advertisement