Keşmir'de Askeri Araca Saldırı - Son Dakika
Dünya

Keşmir'de Askeri Araca Saldırı

YENİ Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir eyaletinin Srinagar kentinde direnişçi bir grubun askeri araca saldırmasının ardından çıkan çatışmada hayatını kaybeden kişilerin sayısı beşe yükseldi.

21.02.2016 14:46

YENİ Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir eyaletinin Srinagar kentinde direnişçi bir grubun askeri araca saldırmasının ardından çıkan çatışmada hayatını kaybeden kişilerin sayısı beşe yükseldi.

Polis, askeri araca saldırdıktan sonra kamu binasına sığınan direnişçilerle dünden beri devam eden çatışma sırasında iki asker ve bir sivilin daha öldüğünü, ölü sayısının beşe çıktığını belirtti.

Kimsenin rehin alınmadığını belirten polis, çatışmanın devam ettiğini bildirdi.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de üç kez savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı, Cammu Keşmir eyaletinde saldırılar düzenlemeleri için çeşitli grupları silahlandırmakla suçluyor. Cammu Keşmir'deki şiddet olaylarında 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği düşünülüyor.

Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de yarım milyon asker bulunduruyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Keşmir'de Askeri Araca Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement