Kopenhag'ta 2 Bin Kişi Cem İçin Yürüdü - Son Dakika
Dünya

Kopenhag'ta 2 Bin Kişi Cem İçin Yürüdü

Kopenhag\'ta 2 Bin Kişi Cem İçin Yürüdü

Türk genci Cem Aydın'ın kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi nedeniyle Danimarka'da yürüyüş düzenlendi.

20.02.2012 01:17  Güncelleme: 08:29

19 Ocak'da Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde evinin önünde 8-10 kişilik maskeli bir grubun saldırısına uğradıktan sonra kaldırıldığı Kopenhag Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden 21 yaşındaki Cem Aydın ve Danimarka'da giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe 2 bin kişi katıldı.

Vesterbro meydanında başlayan sessiz yürüyüş, Kopenhag Belediye Meydanı'na kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar ellerinde "Şiddete Hayır", "Cem'in Katilleri bulunsun", "Cem Seni Unutmayacağız" yazılı pankartlar ve Cem'in resimlerini taşıdılar. Acılı anne Ziynet, baba Haşim, abla Sibel ve ağabey Doğu önde yürürken oğlunun resmine sıkı sıkı sarılan anne Ziynet zaman zaman gözyaşlarına boğuldu. Yürüyüşe ayrıca, Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Eski Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan, Sosyal Demokrat Seyit Ahmet Özkan, Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan ve çok sayıda Danimarkalı politikacı katıldı. Yıldız Akdoğan konuşmasını gözyaşları içinde yaparken "binlerce kişinin buraya toplanması şiddete hayır demek açısından çok önemli. Böyle bir olayı yaşamak anne ve baba için çok büyük acı. Şiddetin mutlaka son bulması ve katillerin bir an önce yakalanmaları gerekir" dedi.

İshoj Belediye Başkan yardımcısı Seyit Ahmet Özkan, "bugün burada böyle bir olaya karşı nasıl birlik olunduğunu gördük. İstiyoruz ki böyle şeyler bir daha olmasın. Böyle bir ülkede bu tür olayların olmasına aklımız almıyor"dedi.

Milletvekili Özlem Çekiç ise "hepimiz çok üzüntülüyüz. Burada kendimi onun annesi ve babasının yerine koydum. Siyasetçi olarak, şiddet olaylarını önlemek için hepimizin üzerine bir görev düştüğünü hatırlatmak istiyorum. Yetişkinler çocuklara vurunca onlarda büyüyünce başkalarına vuruyor. Cem'lerin ölmemesi için hepimizin üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.

Baba Haşim Aydın yaptığı açıklamada, katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek "ben daha önce de söylemiştim olayı görenler varsa bir an önce polise başvursunlar, korkmasınlar. Biraz vicdanları varsa ortaya çıksınlar. Bildiklerini anlatsınlar. Bizim tek isteğimiz bu caniler bir an önce bulunsun ve adaletin önünde hesap versinler. Burada yapılan konuşmalarda Cem çok iyi anlatıldı. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kopenhag'ın Gençlerden Sorumlu Belediye Başkanı Anne Vang, ağabey Doğu'nun okul arkadaşı olduğunu, Cem'i tanımamakla birlikte aileyi çok iyi tanıdığını belirterek "Danimarka'da artan şiddet olaylarına karşı hep birlikte mücadele edilmesi ve halkın, polisin gözü kulağı olması gerekir. Doğu'nun kardeşini kaybettiğini öğrendiğimde ben de aynı acıyı hissettim, ve ağladım" dedi.

Gösteri sırasında oğlunu şiddete kurban vermiş, Corrien Fleddienus adında bir bayan da konuşma yaparak acılı Aydın ailesini çok iyi anladığını söyledi. Gösteride sahne alan Rap sanatçısı Mazlum, Cem ve diğer şiddet kurbanları adına şarkılar söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kopenhag'ta 2 Bin Kişi Cem İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement