Kosova'da 'Hayali Stent' Operasyonu: 28 Gözaltı - Son Dakika
Dünya

Kosova'da 'Hayali Stent' Operasyonu: 28 Gözaltı

Kosova\'da \'Hayali Stent\' Operasyonu: 28 Gözaltı

Kosova'nın Yakova'da bir hastanede birçok hastaya kalp hastası olduğu gerekçesiyle stent takıldığı belirtilerek binlerce Euro alındığı ortaya çıktı.

24.09.2013 17:00  Güncelleme: 11:02

Dolandırıcılık, Vitomiricalı Numan Osamnoviç'in şüphesi üzerine ortaya çıktı. Numan Osmanoviç, kalp hastası olduğu şüphesiyle, eşini sözü iddiaların hedefindeki hastaneye götürdü. Doktorlar acil olarak stent takılması gerektiğini söyledi. Osmanoviçte 6 bin Euro ödenirken iddiaya göre eşine stent taktırdı. Stentin takılması ardından bir iyileşme görülmemesi üzerine eşini Üsküp'te bir hastaneye götüren Osmanoviç'e, yapılan analizler sonucunda kalp hastası olmadığı gibi ona stent takılmadığını öğrendi. Bunun üzerine Osmanoviç durumu polise anlattı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Skandalın ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı.

Kosova medyasında çıkan haberlerde, dolandırıcılık olayına Kosova Sağlık Bakanlığı'nın bazı yetkilileri de dahil olmak üzere toplamda 28 kişinin karıştığı belirtildi. Yakova ile İpek kentlerinde bir kaç hekimin ücret karşılığında kalp hastalarını 'International Hospital' hastanesine yönlendirdiği belirtildi. Hastaları yönlendiren hekimlere, 100- 500 Euro arasında komisyon verildiği belirtiliyor. Yakova International Hospital hastanesinde bu dolandırıcılığı yapan kişinin kendisini doktor olarak tanıtan Hayrullah Binakay adlı kişi olduğu; hastalardan bu yolla 5 bin Euro'nun üzerinde para aldığı iddia edildi. Ayrıca, söz konusu hastanede yanlış tedavi nedeniyle 15 hastanın hayatını kaybettiği de iddia edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova'da 'Hayali Stent' Operasyonu: 28 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement