Kosova, Yurt Dışında Cezaevlerindeki Mültecileri Takipte - Son Dakika
Dünya

Kosova, Yurt Dışında Cezaevlerindeki Mültecileri Takipte

Kosova, Yurt Dışında Cezaevlerindeki Mültecileri Takipte

Kosova Dışişleri Bakanlığı, kaçak yollardan Avrupa'ya, özellikte Macaristan ve Fransa'ya göçen Kosovalı sayısının bu yıl 5 bin 400 olduğunu açıkladı.

25.07.2013 10:18

Kosova Dışişleri Bakanlığı, kaçak yollardan Avrupa'ya, özellikte Macaristan ve Fransa'ya göçen Kosovalı sayısının bu yıl 5 bin 400 olduğunu açıkladı. Bakanlık şu anda Macaristan'da 2 bin, Fransa'da ise 1000 kişinin cezaevlerinde veya mülteci kamplarında olduğunu bildirdi. Bakanlık mülteci konumundaki Kosovalıların durumlarını takipte olduklarını açıkladı.

Kosova'nın KTV televizyonu mültecilerin Priştine'den başlayan yolculuklarını ve yaşadıkları olayları gizli kamera ile görüntüledi. Televizyon bir Kosovalı'dan 3 bin Euro karşılığında bu yolculuğa başladığını, Sırbistan sınırını aştıktan sonra birkaç gün burada bekleyip yola devam ettiklerini, Macaristan sınırında da polis ile anlaşıp ülkeye girdiklerini duyurdu. KTV, Macaristan'ın Segedin kenti yakınlarındaki mülteci kampını da dış cehpeden görüntüledi. Kamptan, televizyon ekibine seslenen Prizrenli bir kişi kendilerine kötü muamelede bulunduklarını söyledi. Bu haberin ardında Kosova Dışişleri Bakanlığı, Macaristan Büyükelçiliği aracılığıyla Avrupa ülkelerine göç girişiminde bulunan ve şu anda Macaristan'da ve Fransa'da bulunan vatandaşlar ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı. Bakanlık mültecilerin Kosova'ya iadesi için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Avrupa Entegrasyon Bakanı Vlora Çitaku da Priştine'deki Fransa Büyükelçisi Maryse Daviet ile bir araya gelerek mültecilerin konusunu görüştü. Bu sırada Daviet, Kosovalıların Fransa'da en çok sığınma hakkı isteyen ikinci millet olduklarını söyledi. Bakan Çitaku, Fransa'dan, ülkeye geri dönüş için sürecin başladığını ve Pazartesi günü Fransa'dan Kosova'ya 200 kişinin döneceğini belirtti. Çitaku, Kosova ve Fransa polisinin ortak çalışma yürüterek insan kaçakçılığı ile mücadele ettiklerini ifade etti. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova, Yurt Dışında Cezaevlerindeki Mültecileri Takipte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement