İtalya'da 1978 yılında kabul edilen kürtaj yasası tekrar ülke gündeminde. Anayasa Mahkemesi bugün yasayı tekrar değerlendirecek.
ANSA'nın haberine göre konu, İtalya'nın gündemine reşit olmayan bir genç kızın ailesine haber verilmeden kürtaj olma isteğini değerlendirmeye alan Spoleto Mahkemesi yargıcının, İtalya'da yürürlükte olan 90 güne kadar kürtaj hakkının Avrupa Mahkemesi'nin insan embriyosunu mutlak koruma kanunu ile çeliştiğini fark etmesi ve çelişkinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurması ile taşındı.
Konu sosyal ağlarda da geniş yer buldu. Kürtaj hakkı sağlayan 194. maddeyi savunmak için kurulan "save194" grubu en çok tweet alan hesaplardan olurken, grubun facebook sayfası
üzerinden bugün pekçok şehirde yürüyüş ve el ilanı dağıtımı düzenleniyor. - MİLANO
Son Dakika › Dünya › Kürtaj İtalya'nın da Gündeminde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.