Rusya: Astana Görüşmelerinde ABD'ye Davet Göndereceğiz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rusya: Astana Görüşmelerinde ABD'ye Davet Göndereceğiz

Rusya: Astana Görüşmelerinde ABD\'ye Davet Göndereceğiz
18.01.2017 16:23  Güncelleme: 16:58

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Suriye müzakerelerine dair açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'ye davet gönderileceğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenmesi planlanan kritik Suriye müzakereleri için ABD'ye davet gönderileceğini söyledi.

Lavrov, Avusturya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı Sebastian Kurz ile Moskova'da görüştü.

SİLAHLI MUHALİF GRUP TEMSİLCİLERİ DE KATILACAK

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Astana'ya rejim temsilcileri ile Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes anlaşmasına imza atan silahlı muhalif grup temsilcilerinin katılacağını belirtti.

ABD'YE DAVET GÖNDERİLECEK

Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Astana görüşmelerine ABD'nin katılmasına karşı oldukları yönündeki açıklamasının sorulmasını üzerine, davetiye gönderilen formatın, ABD dahil kamuoyuna yapılan açıklamalarda adı geçen herkesin katılımını mümkün kıldığına vurgu yaptı.

Astana görüşmeleri için davetiyelerin şu an gönderildiğini ifade eden Lavrov, katılımcı listesinin, resmi yanıtlardan sonra netlik kazanacağını ifade etti.

''CEYŞ'ÜL İSLAM, BM'NİN TERÖR LİSTESİNDE DEĞİL''

Lavrov, kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevapta Ceyş'ül İslam'ın BM Güvenlik Konseyi terör örgütleri listesinde yer almadığını ve ateşkes anlaşmasına katıldığını anımsatarak, bu grubun temsilcilerinin Astana'da yer alacağını kaydetti.

Ayrıca Lavrov, terör örgütü DEAŞ ve Nusra ile bağlantısı olmayan tüm grupları Suriye'deki ateşkes anlaşmasına katılmaya davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rusya: Astana Görüşmelerinde ABD'ye Davet Göndereceğiz - Son Dakika


Advertisement