Lübnan'da Kaçırılan Kuveytli Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Dünya

Lübnan'da Kaçırılan Kuveytli Serbest Bırakıldı

Lübnan\'da Kaçırılan Kuveytli Serbest Bırakıldı

Cumartesi günü Lübnan'da kaçırılan Kuveyt'li İssam Nasser El Huti, serbest bırakıldı.

28.08.2012 10:06

Cumartesi günü Lübnan'da kaçırılan Kuveyt'li İssam Nasser El Huti, serbest bırakıldı. Dün gece serbest bırakılan El Huti'nin Lübnan'ın Bekaa vilayetindeki bir askeri kışlaya götürüldüğü bildirildi. Kuveyt vatandaşı El Huti, Cumartesi günü Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'ndeki evinin civarında üç kişi tarafından kaçırılmıştı.

Bir güvenlik görevlisi, yaptığı açıklamada, bu kaçırmanın siyasi bir gerekçesi olmadığını belirtti. Lübnan Başbakanı Necib Mikati de başta bölgedeki vatandaşlar ve güvenlik güçleri olmak üzere El Huti'nin serbest bırakılmasında rol oynayan herkese teşekkür etti.

El Huti ise serbest bırakıldıktan sonra Lübnan Meclis Başkanı Nebih Beri'ye telefon açarak teşekkürlerini sundu. Beyrut'taki Kuveyt Büyükelçiliği'nde bir açıklama yapan El Huti, "Bütün Lübnanlı yetkililere, Kuveyt'e ve Kuveyt Prensi'ne teşekkür ediyorum. Serbest bırakıldıktan sonra gördüklerim beni şaşırttı ve yaşadığım bütün güçlükleri unutmamı sağladı. Allah'a şükür ki bu, iki ülke arasındaki sıcak ilişkiler sayesinde gerçekleşti. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Kuveyt'in Lübnan Büyükelçisi Abdul Al El Kanai de, "Lübnan halkına bu konuda bizimle birlikte durarak gösterdikleri nezaket ve asalet için teşekkür ediyorum. Aslında ilk defa Lübnan'daki bütün taraflardan ve mezheplerden bizim yasal durumumuzla dayanışma için böylesine ortak bir yaklaşım görüyorum. Bu da Lübnan ve Kuveyt halkları ile hükümetleri arasındaki güçlü ilişkiyi gösteriyor" diye konuştu.

Suriye'de kaçırılan Lübnanlılar için misilleme yapmak üzere Ağustos ayının başlarından beri Lübnan'da pek çok kaçırma olayı gerçekleşti. - BEYRUT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Lübnan'da Kaçırılan Kuveytli Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement